News Flash:

Cel putin 11 morti dupa prima mare furtuna a sezonului din Europa de nord

29 Octombrie 2013
1335 Vizualizari | 0 Comentarii

Prima mare furtună a sezonului în Europa de nord a provocat cel puţin 11 morţi, printre care şi o adolescentă, şi a întrerupt alimentarea cu electricitate a peste 535.000 de case.

Marea Britanie s-a confruntat luni cu cea mai puternică furtună din ultimii cinci ani care a provocat moartea a cel puţin patru persoane.

Aceste intemperii s-au mai soldat cu un mort în Franţa, trei în Germania, unul în Danemarca şi doi în Olanda.

Furtuna "Christian" a părăsit Marea Britanie în timpul zilei îndreptandu-se către Olanda, Danemarca şi nordul Germaniei.

In Marea Britanie, o adolescentă în varstă de 17 ani, surprinsă în somn în casa sa din prefabricate, şi un bărbat în varstă de aproximativ 50 de ani, blocat în maşina sa, au murit după căderea unui copac.

Corpul unui bărbat şi al unei femei au fost apoi descoperite în cursul după-amiezii în dărămaturile a trei case care s-au prăbuşit din cauza unei explozii cauzate de spargerea unei conducte de gaz avariată de furtună.

Un băiat în varstă de 14 ani era dat dispărut în Sussex după ce a fost luat de curenţi duminică după-amiază în timp ce se juca în valuri cu prietenii.

In Olanda, un tanăr în varstă de 22 de ani a murit luni la spital din cauza rănilor grave la cap, fiind lovit de creanga unui copac în comuna Veenendaal (centru), conform postului de televiziune regional RTV din Utrecht. Bilanţul victimelor în Olanda s-a ridicat astfel la două, o femeie fiind omorată anterior în cursul zilei de căderea unui copac la Amsterdam, conform poliţiei. Aceştia au sfătuit populaţia să rămane în case.

In Danemarca, un bărbat a fost ucis de o cărămidă proiectată în momentul prăbuşirii unui imobil la 60 de kilometri nord-vest de Copenhaga. Majoritatea trenurilor daneze au fost oprite şi aproape 500 de pasageri erau blocaţi în interiorul a 35 de avioane pe aeroportul internaţional din Copenhaga din cauza rafalelor puternice de vant care împiedicau instalarea pasarelelor pentru a permite debarcarea.

In Germania, o soferiţă, un bărbat în varstă de 39 de ani şi un copil au murit în accidente de maşină cauzate de căderea arborilor la Gelsenkirchen, în vest, şi în Saxonia Inferioară (nord-vest). Doi copii au fost de asemenea răniţi.

In Franţa, o femeie în varstă de 47 de ani a fost luată luni dimineaţă de valuri la Belle-Ile (vest) iar corpul său a fost descoperit pe o plajă cateva ore mai tarziu.

Aproximativ 460.000 de case au fost private de electricitate în Marea Britanie şi 75.000 în Franţa. La ora 18:00 GMT, (20:00, ora Romaniei), 166.000 de case britanice erau încă fără curent electric. Centrala nucleară britanică Dungeness B Power (sudul Angliei) a fost oprită pentru scurt tmp ca măsură de precauţie.

Palatul Buckingham din Londra a pierdut şi el cateva ţigle iar două ferestre au fost sparte. Regina nu se afla în palat în timpul trecerii furtunii.

Majoritatea trenurilor deservind capitala care veneau din sudul sau din vestul Angliei au fost anulate luni dimineaţă.

Circulaţia acestora a rămas perturbată pe durata întregii zile.

In jur de 130 de zboruri, adică 10 la sută din traficul zilnic, au fost anulate pe aeroportul Heathrow.

In Franţa, vantul a suflat cu viteze de pană la 147 de kilometri pe oră la capul Gris-Nez (nord). Transporturile maritime, rutiere şi feroviare au cunoscut perturbări.

In Germania, circulaţia trenurilor regionale în Schleswig-Holstein, la graniţa cu Danemarca, a fost întreruptă luni după-amiază iar cea din Mecklemburg-Vorpommem, în apropuiere de Polonia şi marea Baltică, a fost perturbată. Perturbările au fost de asemenea semnalate la Hamburg, al doilea oraş german, precum şi asupra legăturilor feroviare între Hamburg şi Berlin sau Hanovra şi Berlin.

MEDIAFAX

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1236 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006408 (s)