News Flash:

Viceprimarul Timisoarei, Ruben Latcau: Anul 2022 va fi anul santierelor pentru Timisoara

3 Ianuarie 2022
469 Vizualizari | 0 Comentarii
Primaria

La inceput de an, viceprimarul Latcau vorbeste despre modificarile prin care va trece orasul nostru, spunand ca 2022 va fi „de departe anul santierelor pentru Timisoara”. Isi cere scuze pentru neplacerile si ambuteiajele care vor fi cauzate de aceste proiecte.
 
 
2022 a fost proclamat de catre viceprimarul Ruben Latcau drept anul santierelor pentru Timisoara, plin de lucrari in folosul public al orasului.

„Imi cer scuze de pe acum pentru neplacerile pe care le vom genera, pentru ambuteiaje si trafic, dar orasul nostru are nevoie de infrastructura edilitara reinnoita. Nu putem sa fim un lider euroregional cand reteaua noastra de apa sau de incalzire cedeaza saptamanal”, spune viceprimarul.

Astfel, administratia locala si-a propus ca in 2022 sa continue schimbarea retelei de termoficare. Vrea sa ajunga la 30 de km schimbati. Santierele intre blocuri au inceput inca din primavara anului 2021, in cadrul proiectului de „Retehnologizare a sistemului centralizat de termoficare in vederea conformarii la normele de protectia mediului privind emisiile poluante in aer si pentru cresterea eficientei in alimentarea cu caldura urbana Etapa II”.

„Vom continua schimbarea retelei de termoficare, ne propunem sa ajungem la 30 km schimbati. Va intra, de asemenea, in executie un proiect major de schimbare a retelelor de apa si canal a municipiului, proiect executat de compania primariei pe fonduri europene”, mai spune Latcau.

Bulevardul Stan Vidrighin va intra si el in lucru, timp de doi ani si jumatate. Despre modernizarea acestei artere de circulatie se vorbeste inca de pe vremea administratiei Ciuhandu. Primaria Timisoara a semnat in martie 2021 contractul cu firma care a castigat licitatia pentru proiectarea si executia lucrarii, Porr Construct. Pana acum s-a lucrat la intocmirea proiectului tehnic.

Investitia vizeaza toata soseaua, pe 1,8 km, dar si schimbarea liniei cale dubla de tramvai, de la intersectia cu str. 1 Decembrie cu racordare la str. Stefan cel Mare pana la sensul de la AEM. Va fi schimbata si reteaua de contact si sunt prevazute si lucrari edilitare, la instalatiile de gaz, retea termica, telecomunicatii, energie electrica, iluminat public, apa-canal.

„Podul nou de la ILSA (ISHO) va intra si el in executie, alaturi de strazile ce il leaga la Inelul II de circulatie, Baader si Splaiul Nistrului. La subtraversarea de la Solventul vom incepe munca uriasa de a trece pe sub 11 linii active de cale ferata, iar in partea a doua anului vom da spre licitatia de executie podul care va lega Bd. Dambovita de Strada Garii. Strada Garii va fi si ea la randu-i reabilitata”, explica Ruben Latcau.

In plus, in cursul anului 2022, se vor reabilita mai multe unitati de invatamant. Campusul Lenau se apropie de finalizare, la fel si Gradinita PP33.

„Liceele Ungureanu, Coanda si fostul Mincu vor intra intr-un proces de reabilitare totala. Liceul Sylva va avea fatadele, acoperisul si tamplaria refacuta. Refacut va fi si acoperisul de la Scoala Calderon, generalele 13 si 7 vor urma sa primeasca noi corpuri de cladire si sper sa intre amandoua in executie. Vom lucra la proiecte de reabilitare totala a Colegiului Banatean si Scolii 1. Corpul B, adica noul corp al spitalului de copii Turcanu, va fi finalizat in acest an, dupa 7 ani de chin si intarzieri. Pentru acest nou corp vom primi in 2022 finantare pentru dotari prin PNRR”, transmite viceprimarul.

Obiectivul, mai spune acesta, nu este doar deschiderea santierelor, ci executarea lor „intr-un ritm sustinut”.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1200 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006200 (s)