News Flash:

Peste 1 milion de euro pentru reabilitarea Liceului Pedagogic „Carmen Sylva”

29 Decembrie 2021
329 Vizualizari | 0 Comentarii
Carmen Sylva

Cladirea monument istoric a Liceului Pedagogic „Carmen Sylva” va fi reabilitata cu aproape 6 milioane de lei. Se vorbeste despre refacerea fatadelor, acoperisului si tamplariei, iar primaria cauta acum executant.
 
 
Primaria Municipiului Timisoara cauta executant pentru proiectul de „Reabilitare fatade, acoperis si tamplarie la Liceul Pedagogic Carmen Sylva”, in valoare de aproape 1,2 milioane de euro (5.850.202,04 lei, cu TVA inclus). Ofertele se pot depune pana in data de 3 februarie 2022.

Liceul „Carmen Sylva” este inscris ca monument istoric in grupa B pe Lista Monumentelor istorice, iar astfel lucrarile vor sa conserve caracterul arhitectural al cladirii. Se propune reabilitarea termica a constructiei – hidroizolarea si termoizolarea fatadei, restaurarea tamplariei si repararea acoperisului. In plus, pentru siguranta elevilor, structura de lemn a acoperisului va fi tratata cu substante ignifuge.

„Am facut in 2021, ca administratie, plati record de peste 30 de milioane de lei pentru investitiile in infrastructura educationala a orasului Timisoara si alte 4 milioane de lei pentru reparatii punctuale. Vom investi, in continuare, in viitorul copiilor nostri si in 2022”, anunta viceprimarul Ruben Latcau.

Cladirea nu respecta cerintele de eficienta energetica, dar dupa reabilitarea fatadelor si a acoperisului, administratia ar putea face economii de 390.000 de lei anual, sustin reprezentantii Primariei Timisoara. Asta ar insemna ca toate costurile investitiei sa fie acoperite in 15 ani.

Lucrarile ar trebui sa dureze 12 luni, calculate de la data semnarii ordinului de incepere.


 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1122 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004546 (s)