News Flash:

Santierul Dumbravita - A1, realizat doar 28%. Lucrarile ar trebui sa fie gata pana la finalul anului 2022

29 Decembrie 2021
334 Vizualizari | 0 Comentarii
drum in lucru

Santierul de extindere la patru benzi Dumbravita - Giarmata - A1 a ajuns la 28% din executie la finalul anului. Termenul final de executie este sfarsitul anului 2022. Pe segmentul Dumbravita - Giarmata, Consiliul Judetean a gasit o solutie pentru blocajul reprezentat de transportul in comun.
 
 
Mobilizare slaba pe santierul de extindere la patru benzi Dumbravita – A1, dupa ce au fost probleme cu executantul, iar santierul s-a aflat in blocaj. Presedintele Consiliului Judetean Timis Alin Nica a luat in calcul rezilierea contractului la un moment dat, in luna septembrie, insa ar fi fost pusa in pericol finantarea pentru drum. S-a continuat cu societatea SC Tehnocer SRL, iar intr-un an s-au facut 28% din lucrari.

In acest timp, pe patru benzi se circula intre benzinaria Socar si Centura Timisoarei. Pe segmentul intrare in Dumbravita – Giarmata nu au inceput inca lucrarile din cauza unui blocaj privind transportul in comun. S-a gasit o solutie si in acest caz.

„Procentul de realizare pe santierul de extindere la patru benzi a DJ 691 este in prezent de 28%. Pana acum, s-a lucrat pe segmentul benzinaria Socar – A1. Circulabil, pe patru benzi, este sectorul dintre benzinaria mentionata si Centura Timisoarei. In ceea ce priveste segmentul situat pe teritoriul comunei Dumbravita, am primit saptamana trecuta acordul de principiu al PMT pe solutia tehnica (linie mediana de troleibuz in Dumbravita), dupa luni de zile de eforturi in acest sens. Procesul de avizare si aprobare a noii solutii tehnice are ca termen de finalizare sfarsitul lunii ianuarie. De asemenea, speram ca reteaua de troleibuz sa ne fie predata in curand de catre PMT, pentru a putea face lucrarile efective”, ne-au transmis reprezentantii CJ Timis.

CJ Timis a semnat inca din martie 2018 contractul pentru „Modernizare DJ 691: largirea la patru benzi a sectorului km 2+725 (sens giratoriu) – Centura Timisoara si Centura Timisoara – Autostrada A1 (km 12+975)”. Valoarea lucrarilor este de 80,34 milioane de lei, dintre care 66,48 de milioane de lei sunt bani europeni. Proiectul este desfasurat in parteneriat de Consiliul Judetean Timis, Primaria Timisoara si Primaria Dumbravita.

Soseaua care leaga Timisoara de autostrada, prin Dumbravita si Giarmata, va avea in cele din urma patru benzi de circulatie. Santierul a fost deschis in anul 2020, de societatea SC Tehnocer SRL. Termenul final de executie ramane finalul anului 2022.


 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1357 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005889 (s)