News Flash:

Anchetă epidemiologică în orașul de pe Bega

Focar de infecție cu Norovirus la Colegiul C.D. Loga din Timișoara

4 Aprilie 2024
104 Vizualizari | 0 Comentarii

Un focar de infecție cu Norovirus a fost identificat la Colegiul C.D. Loga din Timișoara, printre pacienții internați la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Louis Țurcanu”. Până în prezent, au fost confirmate 4 cazuri. O anchetă epidemiologică este în curs de desfășurare.

După analizele efectuate asupra pacienților de la Colegiul Loga internați la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Louis Țurcanu”, se confirmă suspiciunea de focar de infecție cu Norovirus. Numărul de cazuri confirmate până acum este de 4. Ancheta epidemiologică este în desfășurare, iar unității de învățământ i s-a recomandat să efectueze un triaj epidemiologic zilnic și să întărească măsurile igienico-sanitare, conform Direcției de Sănătate Publică Timiș.

Menționăm că mai mulți elevi și profesori de la Colegiul Național C.D. Loga din Timișoara au manifestat simptome de rău și au fost transportați de urgență la spital. Printre simptomele raportate s-au numărat vărsături, greață și diaree. Inițial, s-a presupus că dozatoarele de apă din incinta școlii ar fi putut fi sursa infecției, dar această informație nu a fost confirmată. Situația s-a stabilizat într-o oarecare măsură joi, iar numărul de persoane cu simptome a scăzut. Urmează o dezinfecție amănunțită, folosind substanțe virucide și bactericide cu spectru larg. Elevii se vor întoarce cel mai probabil la școală începând de luni.


 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1142 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005665 (s)