News Flash:

S-a decis!

Lucrările la viitorul Institut Regional de Oncologie din Timișoara vor începe în vara acestui an

12 Aprilie 2024
106 Vizualizari | 0 Comentarii


Ultimul pas înainte de începerea lucrărilor la Institutul Regional de Oncologie a fost făcut joi, iar proiectul promis cu câteva luni în urmă începe să prindă contur. Guvernul României a adoptat în ședința de joi o Ordonanță de Urgență prin care Compania Națională de Investiții devine responsabilă de implementarea construcției și dotării Institutului Regional de Oncologie Timișoara, o investiție evaluată la 1.150 miliarde de lei și finanțată prin Programul Național de Redresare și Reziliență.

Potrivit estimărilor specialiștilor din Ministerul Sănătății și Compania Națională de Investiții, predarea amplasamentului către CNI, demolarea și începerea efectivă a lucrărilor vor avea loc din vara acestui an.

Conform planului, viitorul Institut Regional de Oncologie din Timișoara va oferi un total de 250 de paturi și va include un ambulator de specialitate cu 26 de cabinete medicale pentru fiecare subspecialitate, precum și săli de tratament. În plus, unitatea medicală care va fi construită pe Calea Torontalului va fi dotată cu șase săli de operație, facilități pentru radioterapie, un laborator de medicină nucleară și un centru de transplant medular și celule stem.

„Mă bucură vestea că astăzi se dă această Ordonanță de Guvern care ne pune practic în linie dreaptă cu acest proiect atât de mult așteptat. Nu a fost ușor să aducem această investiție la Timișoara, am muncit mult alături de ministrul Alexandru Rafila și secretarul de stat Alexandru Rogobete la acest proiect care este, de fapt, cea mai mare investiție din sistemul medical timișorean. Acest institut va deservi nu doar Timișul, ci și județele învecinate”, a afirmat Alfred Simonis, președintele PSD Timiș.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1279 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005882 (s)