News Flash:

Situație incertă!

Sursa infecțiilor de la Colegiul Național C.D. Loga din Timișoara, încă nedepistată

8 Aprilie 2024
116 Vizualizari | 0 Comentarii

Deși echipele de la Direcția de Sănătate Publică (DSP) Timiș au prelevat mai multe mostre imediat după ce zeci de elevi și profesori de la Colegiul Național C.D. Loga din Timișoara au fost transportați la spital, plângându-se de probleme digestive, sursa infecției nu a fost încă identificată.

Unii dintre elevi au fost internați la Spitalul de Copii Louis Țurcanu, în timp ce alții, care erau majori, au fost tratați la Spitalul Municipal. Starea lor s-a îmbunătățit și au fost externați. Pentru unii dintre pacienți, prezența norovirusului a fost confirmată.

Joi și vineri, activitățile la Colegiul Loga s-au desfășurat online, în timp ce a fost efectuată o dezinfecție folosind substanțe virucide și bactericide cu un spectru larg de acțiune.

Chiar dacă se bănuia că sursa posibilei contaminări ar fi putut fi dozatoarele din școală, reprezentanții DSP Timiș încă nu au reușit să determine exact originea problemelor.

„Rezultatele analizelor efectuate din probele recoltate de către DSP se încadrează în valori normale”, precizează reprezentanții instituției.

Reprezentanții DSP Timiș au adăugat că, pentru a extinde parametri analizați, au fost trimise probe și la Institutul Cantacuzino.


 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1158 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004644 (s)