News Flash:

Direcţia ungară pentru închisori a anunțat

Ungaria a eliberat în ultimele săptămâni 777 de cetăţeni străini, condamnaţi pentru trafic de persoane

1 Iunie 2023
300 Vizualizari | 0 Comentarii

Direcția închisorilor din Ungaria (BvOP) a anunțat miercuri că, în ultimele săptămâni, au fost eliberați 777 de cetățeni străini, în mare parte sârbi, ucraineni și români, care au fost condamnați pentru trafic de persoane. Aceste informații au fost furnizate în răspunsul la o solicitare făcută de agenția Reuters, conform agerpres.ro.

Conform Direcției închisorilor din Ungaria (BvOP), în prezent, în închisorile ungare se află 2.636 de persoane condamnate pentru trafic de persoane, dintre care 808 sunt cetățeni străini și sunt eligibili pentru eliberare.

„Încarcerarea cetăţenilor străini costă închisorile ungare miliarde de forinţi în fiecare an”, a precizat biroul de presă al BvOP.

În răspunsul său, a menționat că dacă persoanele eliberate nu părăsesc teritoriul Ungariei în decurs de 72 de ore și sunt prinse de poliție, acestea vor fi obligate să-și execute restul pedepsei în închisoare.

În luna aprilie, premierul ungar Viktor Orban a emis un decret de eliberare a sute de cetățeni străini condamnați pentru trafic de persoane, invocând problema suprapopulării închisorilor. Eliberarea acestora a fost condiționată de plecarea din teritoriul Ungariei în termen de 72 de ore. Această decizie a provocat proteste din partea Austriei vecine, care este o destinație prioritare pentru migranții care trec prin Ungaria pentru a ajunge în centrul Uniunii Europene, venind din Balcani. Viena consideră că eliberarea acestor traficanți reprezintă o amenințare la adresa securității.

Ruta prin Ungaria rămâne atractivă pentru mulți migranți, în ciuda intensificării patrulelor de frontieră și a construirii gardului metalic de către Ungaria la frontiera cu Serbia, după criza migrației din UE din 2015. După ce ajung în Ungaria, migranții pot trece frontierele deschise în general din Spațiul Schengen către țări occidentale mai prospere, precum Austria sau Germania.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1257 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005632 (s)