News Flash:

Volodimir Zelenski: Rusia va primi un „răspuns corect”

Un atac cu rachete balistice rusești a lovit vineri o zonă rezidențială din Odesa

20 Martie 2024
86 Vizualizari | 0 Comentarii


Vineri, un atac cu rachete balistice rusești a lovit o zonă rezidențială din orașul ucrainean Odesa, un port situat la Marea Neagră, provocând moartea a cel puțin 20 de persoane și rănirea a peste 70 de altele, potrivit oficialilor ucraineni citați de Reuters. Acesta a fost cel mai sângeros atac al Moscovei din ultimele săptămâni.

Președintele Volodimir Zelenski a declarat că Rusia va primi un "răspuns corect" din partea forțelor ucrainene pentru ceea ce el a descris drept un atac "josnic" asupra unui oraș care a fost ținta atacurilor cu drone sau rachete rusești aproape în fiecare zi în această lună. Două rachete Iskander-M, lansate din peninsula Crimeea ocupată de Rusia, au cauzat daune infrastructurii civile și liniilor de alimentare cu gaz și electricitate în orașul din sudul țării, a declarat guvernatorul regional Oleh Kiper la televiziunea națională.

Un medic și un salvator au fost uciși de a doua rachetă, după ce s-au grăbit să ajungă la locul incidentului pentru a trata persoanele rănite în urma primului atac. Zece persoane au suferit răni grave, a adăugat Kiper.

Oficialii locali și poliția națională au confirmat că printre cei decedați se numără și polițiști, inclusiv cel puțin doi ofițeri superiori. De asemenea, a fost ucis și un fost viceprimar al orașului.

„Explozia a fost foarte puternică, mai ales a doua… Aceasta este o rachetă foarte puternică care zboară din Crimeea ocupată în câteva minute”, a afirmat Kiper.

Potrivit afirmațiilor sale, unii rezidenți se confruntă cu întreruperi în furnizarea gazului și a electricității ca urmare a atacului.

„Forțele noastre de apărare vor face cu siguranță totul pentru a se asigura că ucigașii ruși simt răspunsul nostru corect”, a afirmat Zelenski pe Telegram.


Locuitorii s-au mobilizat rapid pentru a dona sânge, generând cozi la centrele medicale. Sâmbătă a fost proclamată zi de doliu la nivel local. Odesa, unul dintre cele mai importante porturi ucrainene, a fost ținta constantă a atacurilor rusești, în special după ce Moscova a rupt un acord intermediat de ONU care permitea trecerea în siguranță a transporturilor de cereale ucrainene prin Marea Neagră.


 

Galerie Foto

ucraina_10-1
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1189 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004938 (s)