News Flash:

Reușită extraordinară cu ajutorul inteligenței artificiale

Google a reuşit să folosească inteligenţa artificială pentru a prezice inundaţiile cu până la şapte zile în avans

21 Martie 2024
93 Vizualizari | 0 Comentarii

Google transmite că a reușit să utilizeze inteligența artificială pentru a prezice inundațiile cu până la șapte zile în avans, conform news.ro, citat de observatornews.ro.

De-a lungul timpului, inundațiile au fost evenimente naturale greu de anticipat, în special în cazul majorității cursurilor de apă, care nu au indicatori de debit.

Prin folosirea învățării automate, instruite cu date relevante, inclusiv evenimente din trecut, măsurători ale nivelului râurilor, altitudinii și terenului, cercetătorii Google au putut să facă predicții corecte în legătură cu inundațiile.

Compania a dezvoltat modele cu un nivel mare de precizie pentru anumite zone punctuale, dar speră să extindă aceste tehnici la nivel global. În medie, IA-ul a anticipat inundațiile cu cinci zile înainte, însă, în unele cazuri, a reușit să facă acest lucru chiar și cu șapte zile mai devreme.

Predicțiile precise ale inundațiilor au fost realizate în 80 de țări, cu o populație totală de 460 de milioane de oameni. Aceste previziuni au fost integrate în unele dintre aplicațiile companiei, precum Google Search, Google Maps, și au fost emise avertizări locale prin intermediul notificărilor de pe Android.

Tehnologia utilizată a fost prezentată și în revista științifică Nature, ceea ce îi conferă o credibilitate sporită, nefiind doar una dintre afirmațiile exagerate obișnuite ale marilor companii.


 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1142 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004800 (s)