News Flash:

UPDATE / SITUATIA IN TARA: Circulatie BLOCATA in continuare pe mai multe drumuri nationale. Traficul pe autostrazile A2 si A3 a fost redeschis

28 Ianuarie 2014
1199 Vizualizari | 0 Comentarii
Circulatia rutiera continua sa fie blocata, luni dimineata, din cauza zapezii, pe tronsoane ale autostrazilor A2 Bucuresti – Fetesti si A3 Bucuresti – Ploiesti, precum si pe zeci de drumuri nationale, în timp ce traficul pe autostrada Bucuresti-Pitesti a fost redeschis.

UPDFATE 10:00

Circulația rutieră a fost deschisă pe autostrăzile A2 și A3
Circulația pe Autostrada A2 a fost redeschisă între București și Lehliu, iar pe Autostrada A3 a fost redeschisă între Centura București și Ploiești, informează Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România (CNADNR).

De asemenea, s-a deschis circulația rutieră și pe drumul național 2C, km 0+000 — km 48+000, pentru categoriile de vehicule cu masa totală maximă autorizată mai mică de 7,5 tone.

CNADNR recomandă participanților la trafic să adapteze viteza la condițiile de drum și să aibă autovehiculele echipate corespunzător pentru condițiile de iarnă (anvelope de iarnă, lanțuri antiderapante, combustibil, pături, săculeț cu material antiderapant, alimente, apă, etc.). AGERPRES


 
UPDATE 22:40 - Trafic întrerupt, din cauza vremii, pe tronsoane din A2, A3 si 14 drumuri nationale
Traficul rutier este întrerupt luni seara, din cauza vremii, pe tronsoane din A2, A3 si 14 drumuri nationale, majoritatea din sud-est, informeaza Centrul InfoTrafic din Inspectoratul General al Politiei Române (IGPR).
Astfel, conform datelor centralizate la 21.45, nu se circula pe A2 Bucuresti - Fetesti si A3 Centura Bucuresti - Ploiesti.
Circulatia este, de asemenea, întrerupta pe DN 21A Baraganu (judetul Constanta) - Tandarei (judetul Ialomita), DN 22 tronsoanele Râmnicu Sarat (judetul Buzau) - Braila, Smârdan - Garvan si Caugagia (judetul Tulcea) - Ovidiu (judetul Constanta) si DN 22A Hârsova (judetul Constanta) - Ciucurova (judetul Tulcea) - Cataloi (judetul Tulcea).

Potrivit InfoTrafic, nu se circula nici pe DN2B Buzau - Vizireni, DN 22D Macin - Atmagea (judetul Tulcea), DN 22E Garvan - I.C. Bratianu (judetul Tulcea), DN 22F Horia - Nalbant (judetul Tulcea), DN 23A Focsani - Gologanu - Ciorasti (judetul Vrancea), DN 23B Maicanesti - Ciorasti (judetul Vrancea), DN 24D Balabanesti - Tulucesti (judetul Galati), DN 2C Costesti (judetul Buzau) - Padina - Slobozia (judetul Ialomita), DN 2N Bogza - Dumbraveni - Jitia (judetul Vrancea), DN 3 Lehliu Gara - Calarasi si DN 3B Fetesti - Chirana (judetul Ialomita).
UPDATE 22:25 - Sova anunta ca traficul va fi deschis marti dimineata pe autostrazile A2 si A3
Traficul va fi deschis marti dimineata pe autostrazile A2 Bucuresti - Fetesti si A3 Bucuresti - Ploiesti, a anuntat ministrul delegat pentru Infrastructura, Dan Sova, care a adaugat ca este multumit de activitatea CNADNR în operatiunile de deszapezire.
Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale (CNADNR) se afla în subordinea ministrului Sova.
Potrivit informatiilor transmise anterior de Centrul Infotrafic din Politia Româna, circulatia rutiera este întrerupta, din cauza zapezii si a viscolului, printre altele, pe tronsonul Bucuresti - Fetesti al autostrazii A2 si pe A3.
UPDATE 21:32 - Numarul localitatilor vrâncene izolate a scazut. Opt drumuri, din care patru nationale, ramân închise
Numarul localitatilor vrâncene izolate a scazut, în ultimele ore, de la 37 la 26, iar autoritatile spera ca situatia sa se îmbunatateasca în orele urmatoare, opt drumuri, din care patru nationale, ramânând înca închise.
Potrivit purtatorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Vrancea, Cristina Duta, daca la ora 16.00 erau izolate 37 de sate din noua comune, la orele serii, numarul localitatilor izolate scazuse la 26 de sate din opt unitati administrative.
Pe de alta parte, în Vrancea se mentin închise opt drumuri, dintre care patru nationale si patru judetene, astfel: DN 2 N Bogza - Dumbraveni - Jitia intre KM 8+000-53+000, DN 23 B Ciorasti - Maicanesti intre KM 0+000-15+970, DN 23A - Focsani - Gologanu - Ciorasti KM 0 +14+000-23+000, DN 23 - Focsani - limita cu judetul Braila KM 1+000- 41+000, DJ 202 E Sihlea - limita judetul Buzau, DJ 202F Balesti - Mihalceni, DJ 204 B Maicanesti- Tataranu si DJ 205 H Domnesti - Paunesti.
Pentru ca utilajele sa-si poata continua interventiile si în zilele urmatoare o cantitate importanta de combustibil a fost alocata judetului Vrancei de la rezervele statului.
"40 tone motorina care au fost alocate de la Agentia Nationala a Rezervelor Statului la solicitarea Prefectului Judetului Vrancea vor fi transportate în perioada urmatoare. Cantitatea de combustibil a fost repartizata în cadrul unei sedinte a Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta pentru unitatile administrativ teritoriale din judet afectate de manifestarile fenomenelor meteo extreme din ultimele zile", a declarat, luni, Duta.
Conform sursei citate, începând de marti, forte din cadrul Ministerului Afacerilor Interne si MApN vor interveni în sprijinul cetatenilor aflati în situatii dificile din cauza zapezii. Pompieri, politisti, jandarmi si militari MApN vor sprijini populatia vulnerabila, cu precadere persoane vârstnice sau bolnave, prin facilitarea accesului în gospodarii catre sursele de apa si locurile unde au depozitate lemnele.
UPDATE 21:10 Traficul pe DN2 Urziceni - Buzau - Râmnicu Sarat, deschis circulatiei pentru masini pâna la 3,5 tone
Traficul pe DN2 E85 Urziceni - Buzau - Râmnicu Sarat a fost deschis circulatiei la ora 18.00, în prima faza pentru masini cu greutatea de pâna la 3,5 tone, urmând ca în scurt timp sa fie deschis pentru toate tipurile de transport, a anuntat vicepremierul Liviu Dragnea.
El a aratat, totodata, ca pentru legatura Bucuresti -,Constanta exista doua cai de transport deschise traficului, de luni de la prânz, respectiv DN2A Bucuresti -Urziceni - Slobozia - Constanta si Bucuresti - Drajna - Fetesti - Constanta.
De asemenea, potrivit lui Dragnea, a fost deschis circulatiei si drumul Ploiesti - Mizil - Buzau pentru masini cu greutatea de pâna la 7,5 tone, iar în urmatoarea ora va fi deschis traficului pentru toate tipurile de transport.
Au fost deschise si DN 23 Focsani - Braila, precum si rutele Ploiesti - Urziceni, Calarasi - Drajna - Braila si Buzau - Braila, tot pentru transport de pâna la 3,5 tone.
Judetul Buzau, nordul judetului Braila si sudul judetului Vrancea s-au aflat, de duminica, de la ora 15.00 si pâna duminica, la ora 21.00, sub cod rosu de viscol.
UPDATE 18:48 - Braila: Circulatia pe DN 21, DN 2 B si DN 22 B, reluata; DN 22 si DN 23, înca închise
Circulatia pe DN 21, DN 2 B si DN 22 B în judetul Braila a fost reluata luni dupa-amiaza, iar la ora transmiterii acestei stiri drumarii actioneaza pentru îndepartarea zapezii de pe DN 22 si DN 23, care sunt înca închise, patru comune fiind izolate, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Potrivit purtatorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Braila, Stefan Stoian, luni dupa-amiaza, traficul pe DN 21, DN 2 B si DN 22 B a fost deschis, în prezent circulându-se îngreunat.
Conform sursei citate, în judetul Braila sunt izolate în continuare localitatile Bertestii de Jos, cu satele apartinatoare Bertestii de Sus, Gura Calmatui, Spiru Haret, Bordei Verde cu satele apartinatoare Constantin Gabrielescu si Liscoteanca, Silistea cu satele apartinatoare Muchea, Cotu Lung, Cotu Mihalea, Vamesu, si Racovita cu satele apartinatoare Corbeni si Custura, dar si satele Dedulesti si Esna.
Cursele cu bacul peste Dunare, spre judetul Tulcea si spre Insula Mare a Brailei, care fusese restrictionate duminica, au fost reluate luni.
Potrivit acestuia, cursurile vor fi suspendate, marti, în institutiile de învatamânt din mediul rural, precum si în localitatile Ianca, Faurei si Însuratei.
În judetul Braila sunt asteptate 24 de utilaje de deszapezire, repartizate de CNADNR, noua urmând sa actioneze pe drumurile nationale si 15 pe drumurile judetene.
UPDATE 18:15 Buzau: DN 2, deschis doar pentru cazurile de urgenta si autoturismele blocate pe drum
Circulatia pe DN2 (E 85), închisa sâmbata la prânz din cauza viscolului, a fost reluata, luni dupa-amiaza, în judetul Buzau, pentru cazurile de urgenta si pentru autovehiculele cu greutatea de pâna în 3,5 tone care erau oprite pe drum de mai mult timp, în Vrancea drumul fiind deschis fara restrictii
Potrivit purtatorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Buzau, Marius Sârbescu, circulatia pe DN2 (E85) a fost reluata luni dupa-amiaza, asigurându-se accesul pentru cazurilor de urgenta si autovehiculele cu masa totala maxima autorizata de pâna la 3,5 tone, care se aflau în filtre de mai mult timp. Masinilor le este permis sa plece în coloana, câte 15-20, cu antemergator, în mod controlat si alternativ.
Si în judetul Vrancea, circulatia a fost reluata pe DN 2 (E 85), fara a exista restrictii.
În judetul Buzau, la ora transmiterii acestei stiri sunt înca izolate orasele Buzau si Râmnicu Sarat, Pogoanele, dar si 55 de comune cu satele arondate, în timp ce cinci localitati sunt nealimentate cu energie electrica.
De asemenea, 24 de drumuri judetene sunt în continuare blocate de nameti, iar unul este închis preventiv de autoritati. Totodata, drumurile nationale DN 1 B Buzau-Ploiesti, DN 2 B Buzau-Braila, DN 22 Râmnicu Sarat-Braila, DN 2 C Buzau-Slobozia ramân închise. Pe DN 10 Buzau-Brasov se circula, însa li se permite accesul doar masinilor cu masa sub 7, 5 tone.
Între timp, în judetul Buzau continua misiunile de salvare a oamenilor. O autospeciala cu senile din cadrul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Buzau s-a deplasat, luni, în comuna Vadu-Pasii pentru preluarea unui pacient cu fractura la un picior. Apoi, o autospeciala cu senile împreuna cu o autospeciala pentru prima interventie si comanda dislocata de la ISU Mures, cu lucratori din cadrul Electrica, a mers în localitatea Voetin pentru remedierea unor avarii la statia de pompare care asigura alimentarea cu apa a municipiului Râmnicu Sarat. De asemenea, efective din cadrul Ministerului Apararii Nationale, respectiv 98 de cadre cu 9 autovehicule actioneaza la Râmnicu Sarat pentru deblocarea cailor de acces.
Doua cazuri medicale s au înregistrat si în localitatea C A Rosetti, de unde un echipaj al Serviciului Rutier care actiona pe DN 2B a preluat o fata în vârsta de 8 ani, diagnosticata cu apendicita acuta si un baiat în vârsta de 5 ani, diagnosticat cu laringita, cu febra de peste 38 de grade. Cei doi copii, însotiti de asistenta de la cabinetul medical din comuna, mama unuia dintre ei si o farmacista, au fost transportati cu autospeciala de politie la Spitalul Judetean de Urgenta Buzau.
UPDATE 15:40 Autostrazile A2,A3 si 18 drumuri nationale sunt închise, pe alte 15 este restrictionat traficul greu
Traficul rutier este în continuare închis pe autostrazile A2 Bucuresti - Fetesti si A3 Bucuresti - Ploiesti, precum si pe 18 drumuri nationale din sapte judete, iar pe alte 15 drumuri sunt restrictii pentru traficul greu, informeaza, luni, Centrul Infotrafic.
Potrivit Centrului Infotrafic din Politia Româna, circulatia rutiera este întrerupta, din cauza zapezii si a viscolului, pe tronsonul Bucuresti - Fetesti al autostrazii A2 si pe A3, precum si pe DN 1B Mizil (judetul Prahova) - Buzau, DN 1D Urziceni- Jilavele(judetul Ialomita), DN 2 Urziceni (judetul Ialomita) - Focsani (judetul Vrancea)si DN 21A Baraganu (judetul Constanta) - Tandarei (judetul Ialomita).
Pe DN 22 sunt închise tronsoanele Râmnicu Sarat (judetul Buzau) - Braila, Smârdan - Garvan si Gaugagia (judetul Tulcea) - Ovidiu (judetul Constanta).
De asemenea, sunt închise DN 22A Hârsova (judetul Constanta) - Ciucurova (judetul Tulcea) - Cataloi (judetul Tulcea), DN 22D Macin - Horia - Ciucurova (judetul Tulcea), DN 22E Garvan - I.C. Bratianu (judetul Tulcea), DN 22F Horia - Nalbant (judetul Tulcea), DN 23 Focsani - Maicanesti (judetul Vrancea) - Braila, DN 23A Focsani - Gologanu - Ciorasti (judetul Vrancea), DN 23B Dumbraveni - Bogza (judetul Vrancea), DN 24D Vârlezi - Tulucesti (judetul Galati), DN 2C Costesti (judetul Buzau) - Padina - Slobozia (judetul Ialomita), DN 2N Bogza - Dumbraveni - Jitia (judetul Vrancea), DN 3 Lehliu Gara - Calarasi, DN3A Lehliu Gara - Drajna- Fetesti si DN 3B Fetesti - Chirana (judetul Ialomita).
Pe mai multe drumuri nationale sunt restrictii pentru traficul greu, respectiv pe DN 1 Brasov - Ploiesti, DN 1B Ploiesti - Mizil, DN 2A Urziceni - Slobozia (Ialomita), DN 28A Pascani - Motca, DN 10 Buzau - Siriu (Buzau), DN 22 Mihai Viteazul - Ovidiu (Constanta), DN 31 Oltenita - Manastirea (judetul Calarasi), DN 4 Bucuresti - Oltenita (Calarasi), DN 41 Oltenita (Calarasi) - Daia (Giurgiu), DN 5 Centura Bucuresti - Giurgiu, DN 71 tronsonul Bâldana - Fieni, DN 72 Gaesti - Târgoviste - Moroieni (Dâmbovita), DN 72A Târgoviste - Câmpulung (Dâmbovita), DN 2RJitia - Vintileasca (judetul Vrancea), DN Centura Bucuresti /Bragadiru - Jilava (Ilfov) pentru vehiculele de peste 7,5 tone si pe tronsonul Fieni - Moroieni, limita cu judetul Prahova, pentru masinile de peste 3,5 tone.
Centrul Infotrafic a precizat ca traficul feroviar este închis pe relatiile Ploiesti Sud - Urziceni si Bucuresti Sud - Oltenita.
UPDATE 14:10 Circulatia a fost deschisa pe DN 21 Slobozia-Calarasi si DN 31 Calarasi-Manastirea
Circulatia rutiera a fost redeschisa pe DN 21 Slobozia - Calarasi si DN 31 Calarasi - Manastirea, iar pe DN 1A Ploiesti - Brasov a fost ridicata restrictia pentru masinile de peste 7,5 tone, informeaza, luni, CNADNR.
Potrivit Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale din România (CNADNR), traficul rutier a fost redeschis pentru toate categoriile de vehicule pe DN 21 Slobozia - Calarasi, si pe DN 31 Calarasi -Manastirea.
De asemenea, pe DN 1A Ploiesti - Brasov a fost ridicata restrictia pentru vehiculele de peste 7,5 tone, astfel ca circulatia rutiera este deschisa pentru toate categoriile de vehicule.
Circulatia a fost redeschisa pentru masinile cu masa totala maxima autorizata mai mica de 7,5 tone si pe DN 2, pe tronsonul Buzau - Focsani, precum si pe sectorul de drum DN 2 Bucuresti - Urziceni, potrivit CNADNR.
UPDATE 13:25 Doua drumuri nationale si sapte judetene din Constanta, închise din cauza zapezii
Doua drumuri nationale si sapte judetene din Constanta sunt închise, luni, din cauza zapezii, în timp ce manevrele în porturile maritime si fluviale sunt în continuare sistate, la ora transmiterii acestei stiri în judet ningând viscolit, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Potrivit raportarii facute de catre Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta (ISU) Constanta, la ora 12.00, traficul pe DN 22 Ovidiu - Mihai Viteazul - limita de judet si DN 22 A Hârsova - Tulcea este închis, iar pe DN 2 A, DN 3, DN 38 si DN 39 circulatia este restrictionata pentru autovehiculele de peste 7,5 tone.
De asemenea, DJ 224 este închis între Baltagesti si Crucea, DJ 223 este închis între Capidava si Topalu, DJ 225 între Mireasa si Runcu, DJ 226 B între Pantelimon si DN 2A, DJ 226 între Navodari si Combinatul Chimic, DJ 222 între Pestera si Medgidia si DJ 223 între Cernavoda si Hârsova.
Totodata, sunt închise DC 61 Silistea - Seimeni - Cernavoda, DC 63 Silistea - Tepes Voda si DC 86 Navodari - Sibioara si DC 77 Cogealac - Fîntânele.
În prezent, pe celelalte drumuri nationale, judetene si comunale din judet se circula cu dificultate.
Totodata, din cauza conditiilor meteorologice, toate porturile maritime si fluviale din judet sunt în continuare închise, operatiunile portuare fiind sistate înca din noaptea de vineri spre sâmbata.
În ultimele 24 de ore, la numarul unic de urgenta 112 au fost semnalate mai multe avarii la reteaua de alimentare cu energie electrica, majoritatea dintre acestea fiind remediate. Astfel, conform raportului prezentat de ENEL, luni, la ora 12.00, existau avarii partiale în localitatile Pecineaga, Tuzla, Darabani, Vama Veche, Gura Dobrogei, Viroaga si Dunareni.
Reprezentantii Primariei Mihail Kogalniceanu au anuntat ca în localitate s-a remediat avaria la reteaua de energie electrica, însa sunt probleme din punct de vedere al alimentarii cu gaze.
Pâna la aceasta ora, toate solicitarile semnalate de cetateni prin numarul unic de urgenta 112 au fost solutionate si nu sunt turisme blocate în zapada.
UPDATE 13:15 - Circulatie redeschisa pe trei drumuri nationale
Traficul a fost redeschis, luni, pe DN31 Manastirea - Calarasi (judetul Calarasi), pe DN22A si pe DN21 Calarasi- Braila, anunta Centrul Infotrafic al Politiei Române.
Potrivit sursei citate, începând cu ora 12.10 au fost redeschise circulatiei tronsoanele DN31Manastirea – Calarasi(judetul Calarasi) si DN21 Calarasi- Braila.
De asemenea, începând cu ora 12.20 s-a redeschis circulatia si pe DN22A, tronsonul Urziceni - Slobozia.
Conform Infotrafic, pe aceste drumuri se circula dificil, iar traficul greu (pentru autovehiculele cu masa totala maxima autorizata mai mare de 7,5 tone) ramâne restrictionat.
Totodata, pe DN1A Ploiesti - Valenii de Munte - Cheia - Sacele - Brasov a fost ridicata restrictia impusa autovehiculelor grele.
UPDATE 11:15 - Peste 60 de TIR-uri intrate în tara din Republica Moldova, oprite în Vama Albita, multe de 24 de ore
Potrivit autoritatilor de frontiera vasluiene, 40 de autotrenuri sunt stationate, luni, în Vama Albita, majoritatea de mai bine de 24 de ore, iar alte peste 20 se afla la control pe sensul de intrare în tara dinspre Republica Moldova, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Soferii TIR-urilor oprite în cel mai mare punct de trecere a frontierei de pe granita de est a României au ca destinatie localitati din sudul tarii, acolo unde drumurile sunt blocate din cauza zapezii.
"Este alegerea soferilor de a ramâne în terminalul punctului de trecere a frontierei pâna la deblocarea traficului rutier în judetele din sudul Moldovei, în conditiile în care pe soselele din Vaslui se poate circula pâna la iesirea din judet spre Galati. Soferii stiau care sunt problemele din trafic atunci când au plecat la drum si sunt pregatiti cu provizii. Oricum, Politia de Frontiera le asigura pe durata stationarii ceai cald, mai ales ca unii sunt în asteptare în terminal de peste 24 de ore", a declarat, luni, purtatorul de cuvânt al Serviciului Teritorial al Politiei de Frontiera Vaslui, Nelu Zaharia.
Pe lânga autotrenurile stationate în Vama Albita, alte 40 de TIR-uri sunt blocate la iesirea din municipiul Bârlad spre Tecuci.
UPDATE 09:40 - Circulatia a fost redeschisa pe DN 22B Dig Braila-Galati si pe DN 2B Braila-Sindreni-Galati
Potrivit datelor primite de Centrul Infotrafic de la structurile teritoriale de politie, luni, de la ora 09.00, a fost redeschis circulatiei tronsonul DN 22B cuprins între localitatile Dig Braila si Galati.
De asemenea, traficul a fost redeschis, de la ora 09.10, pe tronsonul DN 2B cuprins între localitatile Braila - Sindreni - Galati. Pe DN 2B se circula dificil, în conditii de iarna, traficul pentru autovehiculele cu masa totala maxima autorizata mai mare de 3,5 tone ramânând restrictionat.
Pe DN 7, restrictia de trafic pentru vehiculelor cu masa totala maxima autorizata mai mare de 7,5 tone a fost ridicata luni dimineata, circulatia rutiera fiind deschisa pentru toate categoriile de vehicule. Restrictia ramâne în vigoare pentru sectorul de drum DN 7 Pitesti - Gaesti - Bucuresti, potrivit CNADNR. Mediafax.ro

cnadnr
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1049 (s) | 33 queries | Mysql time :0.040247 (s)