News Flash:

Nu credeai asa ceva. Iata CEA MAI PROFITABILA AFACERE din Timisoara

27 Ianuarie 2014
1266 Vizualizari | 0 Comentarii
Conducerea Primariei Timisoara spera ca in sfarsit afacerea cimitirelor sa devina profitabila si pentru bugetul local, nu numai pentru administratorii de cimitire, care pana acum abia isi plateau chiria catre municipalitate.
Numai de la 2 cimitire Primaria mai are de incasat peste 1 milion de euro de la fostii administratori, a anuntat viceprimarul Traian Stoia. Spune insa ca, odata cu semnarea noilor contracte, s-au gasit noi administratori si ca pana la urma Primaria ar trebui sa iasa pe plus.
“S-au schimbat niste lucruri. Avem un minus de peste 1 milion euro pe 2 cimitire: Rusu Sirianu si Sagului. Nu au platit redevente. In tot acest timp, oamenii de la Biroul de Urmarire Venituri au luat salarii. Avem cimitre in 6 locatii: Sever Bocu, Stan Vidrighin, Torac, Rusu Sirianu, Calea Sagului, Stuparilor si Amurgului. Cimitirul din Buziasului era administrat de SC Vanatorul, cele din Rusu Sirianu si Sagului de Consimpex, iar cel din Stuparilor de SC DenisAlex. La 3 dintre ele au expirat contractele”, ne-a declarat viceprimarul Traian Stoia.
In a doua jumatate a anului trecut s-au scos la licitatie cele 3 cimitire. Asadar, de cimitirul din Calea Sagului se ocupa acum societatea DenisAlex, de cel din Rusu Sirianu se ocupa G.O.D. Company, iar de cel din Buziasului societatea ADH Matkons, mai spune Stoia.
“Ei platesc 3 luni in avans. Aceste noi contracte de concesionare ne feresc de a ajunge in situatia in care am fost cu firmele care au intrat in insolventa. Consider ca este un mare pas inainte faptul ca oamenii acestia nu mai pot sa beneficieze de clementa Primariei. Contractele sunt facute pe un an, cu posibilitate de prelungire”, a explicat viceprimarul.
Potrivit lui Stoia, de la cele 3 cimitire Primaria Timisoara incasa 685.000 de lei pe an, iar conform contractelor noi va incasa 862.000 de lei pe an.
“Este un plus de aproape 10% pe an, pentru ca redeventa veche pentru cele 3 era de 685.000 de lei pe an, cea noua de 862.000 de lei pe an. Noutatea este ca pana acum Primaria platea apa, canal, gaz, curent, curatenie. In conditiile astea oamenii nu prea aveau costuri, aveau numai venituri. Incepand de anul acesta, utilitatile se platesc de concesionari. Pe un an Primaria platea 30.000 de lei pe apa, 42.000 pe energie electrica si 357.000 pe curatenie si transport gunoi, la cele 3 cimitire, cumulat”, a precizat Traian Stoia.
Asadar, pe langa faptul ca nu incasa mai nimic din chirie, Primaria Timisoara mai si platea utilitatile: doar pentru aceste 3 cimitire achita peste 400.000 de lei pe an.
Potrivit edilului social democrat, in 2013, in Timisoara au fost ingropati 1.758 de oameni. Alte 32 de persoane au fost ingropate fara apartinator, adica Primaria Timisoara a suportat costurile inhumarilor. Opiniatimisoarei.ro

cimitire primaria
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0896 (s) | 22 queries | Mysql time :0.024901 (s)