News Flash:

Războiul schimbă perspectivele

Uniunea Europeană îşi va revizui asistenţa pentru dezvoltare destinată palestinienilor

10 Octombrie 2023
162 Vizualizari | 0 Comentarii


Uniunea Europeană a decis să revizuiască asistența pentru dezvoltare destinată palestinienilor în urma atacului Hamas împotriva Israelului, dar nu a menționat explicit suspendarea acesteia, așa cum a fost anunțat anterior de către unul dintre comisarii săi, ceea ce a provocat reacții diferite în rândul statelor membre ale UE. Comisia Europeană a declarat că va efectua o "revizuire urgentă a asistenței Uniunii Europene pentru Palestina" în urma evenimentelor recente.

„Două milioane de oameni trăiesc în Gaza. Ei sunt, de asemenea, ostatici ai Hamas. Cu aceste metode, îi împingem în braţele teroriştilor”, a comentat ferm ministrul de externe luxemburghez, Jean Asselborn. „Această asistenţă este importantă pentru tineri. Nu sunt bani pentru Hamas. Sunt pentru populaţia din Gaza”, a precizat el.

Uniunea Europeană, care reprezintă cel mai important susținător financiar al palestinienilor, a alocat un buget de aproximativ 1,2 miliarde de euro pentru perioada 2021-2024 în scopul finanțării proiectelor, cu accent pe domenii precum educația și sănătatea.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1319 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005877 (s)