News Flash:

Un timisorean care a cazat 26 de refugiati ucraineni a primit peste 54.000 de lei intr-o luna

16 Noiembrie 2022
155 Vizualizari | 0 Comentarii
index 9

Un timisorean care cazeaza 26 de ucraineni a primit in luna octombrie 2022, de la stat, peste 54.000 de lei. In tot judetul Timis, in perioada martie-septembrie, ISU Timis, prin care se fac platile pentru cazarea refugiatilor ucraineni, a decontat peste noua milioane de lei.

Guvernul Romaniei are pe site-ul institutiei o rubrica dedicata facilitatilor pentru refugiati ucraineni. Aici sunt mai multe intrebari si raspunsuri pentru refugiatii care ajung in Romania, dar si pentru romanii care vor sa se implice in ajutorarea lor. „Ce posibilitati de cazare au refugiatii din Ucraina?”, este una dintre intrebari.

„Romania poate asigura la nivel national circa 400.000 de locuri de cazare pentru refugiatii din Ucraina. Acestia pot fi cazati atat in spatiile asigurate de stat, cat si la unitati sau persoane private care si-au exprimat disponibilitatea de a oferi spatii pentru cazare. Cheltuielile aferente, inclusiv pentru hrana, sunt asigurate din fondurile alocate in acest scop de la bugetul de stat, cat si din donatii. De asemenea, vor fi asigurate si alte tipuri de resurse - hrana, produse de igiena si imbracaminte – colectate prin intermediul platformei online creata de Guvernul Romaniei, prin alte structuri si initiative private”, este raspunsul Guvernului Romaniei.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1317 (s) | 32 queries | Mysql time :0.006410 (s)