News Flash:

Santier inaugurat de Grindeanu, pustiu dupa plecarea ministrului. „Se lucreaza intens, dar nu aici”

15 Noiembrie 2022
232 Vizualizari | 0 Comentarii
santier Timis

Santierul noului terminal de Plecari Externe de la Aeroportul Timisoara a ramas pustiu dupa ce, in urma cu o saptamana, in prezenta ministrului Transporturilor, Sorin Grindeanu, a fost marcat startul lucrarilor, iar pe santier era plin de utilaje. 


Vineri, 4 noiembrie 2022, ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, insotit de un alai de membri PSD (deputatul Alfred Simonis, subprefectul Sorin Ionescu, prefectul Mihai Ritivoiu), a „descins” la Aeroportul International „Traian Vuia” din Timisoara pentru a marca startul lucrarilor la „cea mai importanta investitie din istoria Aeroportului Timisoara” – noul terminal de Plecari Externe, o investitie de peste 180 de milioane de lei.

In fata camerelor de vederi, cu utilajele lucrand de zor in spatele sau, Sorin Grindeanu a spus ca isi doreste ca lucrarea sa fie terminata la termen astfel incat banii europeni destinati proiectului sa nu fie pierduti.

Dupa inaugurarea lucrarilor, utilajele au disparut de pe santier. Surse din cadrul Aeroportului Timisoara au declarat ca toata saptamana trecuta, dupa plecarea ministrului, pe santier nu a mai aparut niciun utilaj.

Vineri, 11 noiembrie 2022, pe santier nu era picior de muncitor sau vreo urma de utilaj. Practic, santierul inaugurat cu fast cu o saptamana inainte era gol.

Directorul Aeroportului International „Traian Vuia” din Timisoara, Daniel Stamatovici, a declarat ca la noul terminal se lucreaza la turnarea fundatiilor, dar nu pe teren, ci in fabrici.

„Se lucreaza foarte intens, dar nu aici. Se lucreaza in fabrici. E un sistem nou, de care nu am mai auzit. Vor veni cu fundatiile gata turnate. Nu le vor turna la fata locului. Au sapat deocamdata santul la acel tunel pentru echipamentele care transporta bagajele. Acum se lucreaza la turnarea de fundatii in fabrici si la debitarea elementelor de metal”, a explicat directorul Aeroportului „Traian Vuia” Timisoara.

Despre turnarea fundatiilor in fabrici a vorbit la inaugurarea lucrarilor si un reprezentant al Concelex, firma de constructii care a castigat licitatia pentru realizarea investitiei. „Aeroportul este o cladire din prefabricate. Va fi o perioada in care prefabricatele se vor executa in hala”, a spus reprezentantul constructorului.

Intrebat de Grindeanu daca se tine de termen, constructorul a dat asigurari ferme ca lucrarea va fi terminata in timp util

 

sursa: adevarul.ro.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1148 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004964 (s)