News Flash:

Vine Craciunul! Inca un focar de pesta porcina depistat in judetul Timis: ” Precizam ca pesta porcina africana nu afecteaza oamenii, neexistand nici cel mai mic risc de imbolnavire”

15 Noiembrie 2022
187 Vizualizari | 0 Comentarii
pesta porcina africana

 

In data de  14.11.2022 in urma unei suspiciuni de Pesta Porcina Africana au fost prelevate  probe de la suine  provenite din exploatatia nonprofesionala de suine din localitatea Sanmihaiul Roman, judetul Timis. 
Au fost recoltate si  trimise in vederea identificarii virusului pestei porcine africane la Laboratorul Sanitar Veterinar si pentru Siguranta Alimentelor Timis si in urma examenelor efectuate,  probele au fost pozitive.
          Dupa confirmarea  Pestei Porcine Africane a fost convocata sedinta cu toti membrii CLCB, in urma  careia s-a emis Hotararea de aprobare a zonelor de protectie si supraveghere din jurul focarului de PPA, a masurilor de neutralizare prin incinerare a materialelor de risc  sub control oficial si a aprobarii Planului de masuri in cazul confirmarii bolii PPA la porci domestici.
 S-au stabilit zonele circulare de protectie si supraveghere de 3 si respectiv 10 km din jurul focarului de pesta porcina africana din localitatea  Sanmihaiul Roman, apartinand UAT Sanmihaiul Roman, dupa cum urmeaza: 
Zona de protectie(0-3 km)
Urmatoarele localitati -  Sanmihaiul Roman.
Zona de supraveghere(3-10 km)
       Urmatoarele localitati -Sanmihaiul German, Beregsau Mic,Beregsau Mare,Sacalaz, Timisoara-Freidorf,Utvin, Chisoda, Sag, Parta, Peciu Nou, Dinias, jud.Timis.
Ferme comerciale apartinand SC SMITHFIELD ROMANIA:-FERMA PECIU NOU.
Unitate productie Abator Freidorf  SMITHFIELD ROMANIA
           DSVSA Timis va lua  toate masurile care se impun in conformitate cu actele normative in vigoare, Procedurilor si Manualului Operational pentru interventia in focarele de pesta porcina si solicita sprijinul  cetatenilor pentru respectarea masurilor  de prevenire si combatere care sunt impuse de autoritati in teritoriu, avand in vedere consecintele economice grave produsa de aceasta boala
           Precizam ca pesta porcina africana nu afecteaza oamenii, neexistand nici cel mai mic risc de imbolnavire pentru oameni, acest virus avand, insa, impact la nivel social din punct de vedere economic pentru specia  suina.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1122 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006242 (s)