News Flash:

Medic rezident discriminat in Timisoara. Vrea sa plece in alt judet, iar motivul este uluitor

15 Noiembrie 2022
370 Vizualizari | 0 Comentarii
medic

Miruna Visan a povestit, intr-o postare pe Facebook, ca prima data a fost discriminata chiar in timpul unui examen:

„Inainte sa dau admiterea, mai precis inainte sa ni se dea subiectele, un domn (asistent universitar presupun) s-a plimbat prin toata sala sa ne verifice cartile de identitate si sa afirme: «Tu ai fata sa intri. Tu nu ai fata sa intri».

Ajuns la mine a vazut buletinul de Gorj. M-a intrebat «Craiova nu era mai aproape?» ….si evident a afirmat ca nu o sa intru la Medicina. Acest asist. univ. a fost si cel care mi-a corectat lucrarea impreuna cu alt asist univ. Rezultatul a fost de 9.18. Nu ii venea sa creada si a mai corectat o data…acelasi rezultat. Si-a cam inghitit limba intrucat era si medie de buget“.

Aceasta spune ca nu s-a obisnuit nici acum sa traiasca printre banateni: „Locuiesc in Timisoara de sapte ani si de atatia ani de zile tot nu m-am obisnuit sa stau printre banateni. Nu ii bag pe toti in aceeasi oala intrucat am intalnit oameni deosebiti pe parcurs, dar nu le inteleg frustrarea pe care o au asupra oltenilor“.

Vrea sa se intoarca acasa din cauza discriminarilor
Miruna Visan relateaza ca discriminarea a continuat si in timpul facultatii: „De-a lungul anilor de facultate am cam inghitit in sec anumite jigniri asupra oltenilor. Inclusiv in anul I, cand doamna profesor de psihologie a afirmat ca: «Oltenii sufera de logoree. Vorbesc mult si prost». Normal ca ei sunt frustrati… Majoritatea sefilor de catedra, sefilor de sectie, directorilor sunt olteni“.

Aceasta a marturisit ca doreste sa se intoarca acasa, din cauza diferentierilor care se fac:

„Suntem toti romani, nu ar trebui sa mai fie discriminari. Acesta este si motivul pentru care vreau sa ma intorc acasa. De ce «Banatul sa fie fruntea» datorita oltenilor!? Hai sa ii lasam pe ei sa se descurce si sa vedem cum va ajunge acest oras fara noi“.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1140 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005741 (s)