News Flash:

Un oficial grec sustine ca incendiile de vegetatie ar fi fost puse intentionat

27 Iulie 2018
703 Vizualizari | 0 Comentarii
grecia

Nikos Toska, adjunct al ministrului Apararii de la Atena, sustine ca exista indicii si semne ca incendiile devastatoare de vegetatie din Grecia au fost declansate intentionat, informeaza site-ul agentiei Dpa.
"Exista indicii care ne conduc catre aceasta idee", a declarat oficialul grec, care a adaugat: "Nu sunt doar indicatii, ci semne, de incendiere premeditata".

Toate incendiile care reprezentau o amenintare pentru comunitati au fost stinse pana joi dupa-amiaza, au informat autoritatile din Grecia.

Potrivit imaginilor filmate din satelit, cateva incendii la vest de Atena au izbucnit la o diferenta foarte mica de timp.


Incendiile de la est de Atena au cauzat cel putin 80 de decese, raspandirea incendiilor fiind favorizata de vantul puternic si temperaturile ridicate.

Autoritatile au transmis ca aproximativ 30 de persoane sunt in continuare date disparute si au solicitat rudelor persoanelor disparute sa vina la morga orasului Atena pentru a ajuta la identificarea victimelor.

Primarul satului Penteli, aflat in apropierea localitatilor afectate, a declarat ca incendiile ar fi putut izbucni de la scantei produse in urma prabusirii unei linii de inalta tensiune.

 

Galerie Video

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1269 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007700 (s)