News Flash:

Serban Pop, fostul sef al ANAF condamnat in dosarul Bica, a fost arestat in Italia

26 Iulie 2018
778 Vizualizari | 0 Comentarii
pop

Fostul sef al ANAF, Serban Pop, condamnat la 5 ani de inchisoare in dosarul Alinei Bica, a fost depistat marti, in Italia, urmand ca instanta din acel stat sa se pronunte cu privire la executarea mandatului european de arestare emis pe numele acestuia si predarea lui catre Romania.
Fostul sef al ANAF, Serban Pop, a fost depistat, marti, in Como - regiunea Milano din Italia, in urma unui schimb de informatii si a unei actiuni ale politiei, au precizat, pentru MEDIAFAX, surse judiciare.

Potrivit acestora, in continuare urmeaza sa se aplice mandatul european de arestare, urmand ca instanta din Italia sa se pronunte cu privire la executarea acestui mandat si predarea fostului sef al ANAF catre Romania. Aceasta etapa va avea loc dupa ce instanta din Romania va transmite documentatia necesara.

In prezent, Serban Pop este arestat si se afla in Penitenciarul Como.
Fostul sef ANAF Serban Pop, condamnat la 5 ani de inchisoare in dosarul Alinei Bica, a fost dat in urmarire nationala si internationala, anuntul fiind postat miercuri pe site-ul Politiei Romane.

Fostul sef al Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF), nu a fost gasit, in luna iunie, la domiciliu de catre politisti, acestia constatand ca se sustrage punerii in aplicare a mandatului, astfel ca a fost dat in urmarire nationala si internationala.

Magistratii Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ) au respins apelul formulat de fostul sef al Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, Serban Pop, si de afaceristul Horia Simu, astfel ca acestia au ramas cu condamnarile initiale de cinci ani de inchisoare cu executare pentru trafic de influenta, respectiv patru ani de inchisoare cu executare pentru cumparare de influenta.

Deciziile au fost luate in dosarul in care Alina Bica, fosta sefa a DIICOT, a fost achitata pentru ca ar fi luat mita pentru cauza afaceristului Horia Simu.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1237 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005691 (s)