News Flash:

Programul zborurilor Ryanair, dat peste cap de grevele pilotior. Compania retrage o cincime din flota si concediaza 300 de angajati

25 Iulie 2018
725 Vizualizari | 0 Comentarii
Ryanair2

Ryanair Holdings va retrage o cincime din avioanele de la baza din Dublin in aceasta iarna, incat operatorul low-cost incearca sa potoleasca grevele pilotilor care perturba programul zborurilor europene, potrivit Bloomberg.
Operatorul a anuntat miercuri ca isi va reduce flota irlandeza cu o cincime, la doar 24 de aernoave pentru iarna anului 2018, invinuind plecarile pilotilor din companie, care au afectat rezervarile, tarifele si increderea pasagerilor.

Compania a anuntat ca a trimis note de informare catre peste 100 de piloti si 200 de membrii ai echipajului prin care i-a anuntat ca serviciile lor nu vor mai fi necesare incepand cu 28 octombrie.

Anuntul vine in contextul in care membrii echipajelor de zbor din Spania, Belgia, Portugalia si Italia, desfasoara greve miercuri in semn de protest fata de salarii si de conditiile de munca.
Operatorul a anulat 600 de zboruri ca raspuns la grevele angajatilor, dupa ce o miscare similara a pilotilor din Irlanda a dus la un numar si mai mare de zboruri anulate.

Conflictul intern incepe sa afecteze situatia financiara a companiei, incat Ryanair a raportat o scadere de 20% la nivelul profitului din primul trimestru.

Actiunile Ryanair au crescut cu 2,9% dupa anuntul cu privire la reducerea flotei, un semn ca investitorii il sustin pe CEO-ul Michael O Leary in incercarea sa de a potoli conflictul. Gigantul low-cost a transmit ca nu va ceda „in fata cererilor nerezonabile”.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1126 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004857 (s)