News Flash:

Angajatii Ryanair au anuntat o noua zi de greva

26 Iulie 2018
837 Vizualizari | 0 Comentarii
Ryanair2

Peste 300 de piloti Ryanair si insotitori de zbor au protestat miercuri, pentru a cere conditii mai bune de munca, avertizand conducerea companiei ca vor continua grevele la inceputul lunii august, daca nu va coopera, relateaza Reuters.
Angajatii Ryanair si membri ai sindicatului irlandez, au anuntat ca vor organiza o noua zi de greva in data de 3 august, urmand sa opreasca din nou activitatea companiei, daca conducerea nu isi va schimba pozitia fata de cererile lor.

Conducerea Ryanair le-a spus miercuri celor peste 300 de piloti si membri ai echipajului de cabina ca isi pot pierde locurile de munca, ca urmare a reducerii cu 20% a flotei din Dublin, dupa ce grevele recente au afectat rezervarile si biletele de avion de pe piata interna.

„Daca aceste greve inutile vor continua sa dauneze increderea clientilor si preturile sau randamentele pe anumite piete din anumite tari, atunci va trebui sa revizuim programul nostru de iarna, ceea ce ar putea duce la reduceri ale flotelor si pierderi de locuri de munca", a precizat Michael O’Leary, citat de Reuters.
Potrivit sindicalistilor, decizia companiei de a notifica personalul cu 90 de zile inainate, privind posibilitatea unor disponibilizari (protective notice) este o miscare „nechibzuita” si „provocatoare”.

Peste 300 de piloti si membri ai echipajelor de cabina, solicita sisteme mai transparente pentru promovari si transferuri, reducerea managementului discretionar excesiv, in timp ce echipajul de cabina doreste contracte locale si conditii mai bune.

Actiunile Ryanair au scazut cu aproape 25%, sub valoarea minima de 19,38 de euro/ actiune, inregistrata in luna august 2017.


ryanair
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1270 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006042 (s)