News Flash:

Eveniment important în Spania

În această perioadă se desfășoară Târgul de Carte de la Madrid

29 Mai 2023
290 Vizualizari | 0 Comentarii


În această perioadă se desfășoară Târgul de Carte de la Madrid, unul dintre cele mai importante evenimente de acest fel din Europa. Târgul include un program extins de douăzeci de evenimente literare organizate de Institutul Cultural Român prin intermediul Centrului Național al Cărții și Institutului Cultural Român de la Madrid, cu sprijinul Ministerului Culturii și al Ambasadei României în Regatul Spaniei. Sloganul participării românești la Feria del Libro 2023 este „Creando buena química con las letras rumanas”, în armonie cu tema și sloganul ediției din acest an a târgului – „Somos de Ciencias y de Letras” și „La Ciencia ilumina la Feria”.

La unele dintre aceste evenimente participă și Lucian Vărșăndan, directorul Teatrului German de Stat din Timișoara, și Robert Șerban, unul dintre cei mai cunoscuți scriitori, jurnaliști și editori din Timișoara. Cei doi vor susține o conferință intitulată „O călătorie imaginară în realitatea Capitalei Europene a Culturii – Timișoara 2023” la sediul Institutului Cultural Român din Madrid, luni, 29 mai 2023, începând cu ora 19. Organizatorii promit un dialog interesant în care cele două personalități artistice vor discuta despre un oraș cu o viziune cosmopolită și cu un patrimoniu istoric bogat în care au coexistat peste 30 de culturi.

Marți, 30 mai 2023, de la ora 20, Institutul Cultural Român, filiala Madrid, în colaborare cu ACE (Asociația Colegială a Scriitorilor din Spania), CEDRO și Reprezentanța Comisiei Europene în Spania, organizează o masă rotundă cu tema „Ce înseamnă a scrie teatru în secolul XXI? De la carte la scenă” la Pavilionul Europa. Participanții includ dramaturgul Vlad Zografi, directorul Teatrului German de Stat din Timișoara, Lucian Vărșăndan, actrița Eva Redondo și scriitoarea și managerul teatral Laura Mihon. Sub moderarea lui Beatrice Bergamín, invitații vor discuta despre teatrul contemporan, fenomenele și tendințele din arta dramatică a secolului XXI.

Târgul de Carte de la Madrid, care are o existență de 90 de ani, este un eveniment cultural popular organizat anual în capitala Spaniei, cu scopul de a promova cartea, lectura și activitatea companiilor, entităților și instituțiilor implicate în editarea, distribuția sau vânzarea cărților către public. Din 1967, târgul se desfășoară în Parcul Retiro, locație inclusă în Patrimoniul Mondial UNESCO în 2021. Din cauza numărului tot mai mare de solicitanți din partea librăriilor, editorilor și distribuitorilor, a fost necesară căutarea unei noi locații, iar alegerea parcului Retiro s-a dovedit înțeleaptă, devenind strâns asociat cu acest eveniment anual dedicat cărții și lecturii.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1103 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004526 (s)