News Flash:

Vor salarii mai mari

Salariaţii de la Disneyland Paris au intrat în grevă

26 Mai 2023
366 Vizualizari | 0 Comentarii

Marți dimineață, sute de salariați de la Disneyland Paris au declanșat o grevă susținută de confederația sindicală CGT, în scopul obținerii unei majorări salariale de 200 de euro și plata orelor suplimentare pentru munca în zilele de duminică. Agenția de știri AFP, citată de Agerpres, relatează că peste 500 de angajați din diverse domenii de activitate în cadrul Disneyland Paris, precum sectorul hotelier, întreținere și securitate, au intrat în grevă conform declarațiilor CGT. Greviștii solicită o majorare salarială de 200 de euro lunar, plata dublă pentru munca într-o duminică și îmbunătățirea condițiilor de muncă. Conducerea Disneyland Paris, care are aproximativ 17.000 de angajați, a refuzat să comenteze situația la solicitarea AFP.

Sindicatul majoritar CFDT a solicitat, de asemenea, conducerii parcului de distracții să înceapă negocierile imediat cu privire la salarii, având în vedere inflația ridicată din Franța.

Disneyland Paris este situat în Marne-la-Vallée, regiunea Ile-de-France, în apropiere de Paris. Este cea mai mare destinație turistică privată din Europa și, cu cei 17.000 de angajați, reprezintă cel mai mare angajator de la o singură locație din Franța.

După anul 2015, Disneyland Paris nu a mai furnizat informații cu privire la numărul de vizitatori, în timp ce în acel an parcul a fost vizitat de 14,8 milioane de persoane.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1134 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005867 (s)