News Flash:

Un alt lider PSD s-a raliat cu Gabriela Firea in CExN ca ministrul Dan sa isi asume responsabilitatea pentru erorile din 10 august

2 Septembrie 2018
723 Vizualizari | 0 Comentarii
dan

Presedintele PSD Vrancea, Marian Oprisan, a spus sambata, in CExN de la Neptun, ca ministrul de Interne, Carmen Dan, „trebuie sa isi asume responsabilitatea” daca s-au comis erori legate de interventia in forta a Jandarmeriei la protestele din 10 august, au declarat pentru MEDIAFAX surse din PSD.
Presedintele PSD Vrancea, Marian Oprisan, a sustinut sambata, in dezbaterile din CExN al PSD legate de protestele antiguvernamentale din 10 august, ca ministrul de Interne, Carmen Dan, trebuie sa isi asume responsabilitatea daca s-au comis erori la interventia jandarmilor in Piata Victoriei, au declarat pentru MEDIAFAX surse participante la sedinta de la Neptun.

„Nu stiu daca este adevarat ce s-a zis aici legat de d-na Dan, dar daca e asa, sa isi asume responsabilitatea", a spus Oprisan in CExN al PSD, potrivit surselor citate.

Interventia liderului PSD Vrancea a avut loc dupa ce vicepresedintele PSD Gabriela Firea a cerut in sedinta retragerea sprijinului politic pentru ministrul de Interne, Carmen Dan, pentru interventia in forta a Jandarmeriei la protestele din 10 august.
Surse din PSD au spus MEDIAFAX ca Oprisan a insistat, la sedinta, pe ideea ca „daca s-au comis erori, ministrul sa isi asume responsabilitatea".

Oprisan a fost printre putinii lideri PSD care nu au criticat-o sambata pe Gabriela Firea in dezbaterile din CExN dupa ce aceasta a solicitatea schimbarea din functie a lui Dan.

El a plecat de la sedinta CExN inainte de supunerea la vot a cererii Gabrielei Firea.

Membrii Comitetului Executiv PSD au respins, la vot, sambata, cererea Gabrielei Firea de a o schimba pe Carmen Dan de la conducerea ministerului de Interne, ca urmare a masurilor luate in 10 august. Potrivit unor surse din PSD, un singur vot a fost pentru propunerea Gabrielei Firea.

Primarul Gabriela Firea a declarat, sambata, dupa CExN al PSD, ca a cerut demisia lui Carmen Dan de la Ministerul de Interne, dupa semnalele primite de la Bruxelles prin comisarul european Corina Cretu.

"Trebuie sa va explic contextul. Eu am luat cuvantul si le-am transmis colegilor mei faptul ca am vorbit ieri cu Corina Cretu, comisar european, care mi-a relatat o discutie cu domnul Juncker si colegii sai, faptul ca acestia si-au exprimat ingrijorarea fata de situatia politica din Romania si situatia din 10 august, faptul ca nu e apreciat de alte state europene, apreciind ca interventia jandarmilor a fost corecta pana la un punct in are avea loc apararea cladirii Guvernului. Nu au fost de acord ca manifestantii care nu au fost violenti au suportat gaze lacrimogene si erau de ajuns alte masuri mai blande. Practic extragerea celor care aruncau in jandarmi", a spus Gabriela Firea.

Aceasta spune ca a avut aprobarea Corinei Cretu sa discute in sedinta Comitetului Executiv al PSD de la Neptun.

"In 18 septembrie, in discursul sau, Juncker este posibil sa faca referiri la situatia din Romania si la protestele din 10 august si sa nu fie o situatie confortabila. Nu e usor sa vezi cum se transmite pe plan extern o perceptie negativa. Am exprimat aceste ingrijorari, ca primar general am subliniat ca ce s-a intamplat in 10 august a fost si o vinovatie a persoanei care coordoneaza Ministerul de Interne si care a incercat sa paseze raspunderea catre prefectul Capitalei. Ca presa sa speculeze ca e apropiat al primarului ca a lucrat cu mine ca si consilier", a mai spus Firea.

Firea a mai declarat, sambata, ca ministrul de Interne, Carmen Dan, a prezentat in CExN, in apararea sa, ”niste xeroxuri insemnand mesaje pe SMS, pe Whatsapp intre prefect si un secretar de stat in MAI, venind ”foarte pregatita”.

”Doamna ministru nu a raspuns celor afirmate de mine deloc. A venit cu niste xeroxuri insemnand mesaje pe SMS, pe Whatsapp intre dna prefect si un secretar de stat. Am intrebat-o pe fata daca ne spioneaza, daca ne asculta convorbirile, daca stie ce vorbim pe mesaje. Nu mi se pare normal intr-un comitet executiv sa vii ca argumentatie cu tot felul de aspecte derizorii, aspecte personale, mesaje printate de pe Whatsapp, niste discutii personale intre prefect si un domn din MAI, legat de proteste, de actiuni”, a spus Gabriela Firea.

Ea sustine ca i-a atras atentia ministrului de Interne ca astfel de discutii nu ar trebui sa aiba intr-un for politic.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1164 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006482 (s)