News Flash:

Premierul va suna la Bruxelles pentru a o verifica pe Gabriela Firea legat de criticile la adresa interventiei din 10 august

2 Septembrie 2018
741 Vizualizari | 0 Comentarii
download

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a declarat, sambata, la Neptun, ca premierul Viorica Dancila il va suna luni pe presedintele CE, Jean Claude Juncker, dupa ce Gabriela Firea a spus ca a cerut demisia ministrului de Interne, dupa semnalele primite de la Bruxelles prin comisarul Corina Cretu.
”Dna Viorica Dancila luni il va suna pe presedintele Juncker ca sa discute aceasta problema. O s-o sun si pe dna Corina Cretu. Cred ca trebuia sa vorbeasca in primul rand cu dna prim-ministru, din cate stiu eu”, a declarat presedintele PSD, Liviu Dragnea.

Primarul Gabriela Firea spune ca a cerut demisia lui Carmen Dan de la Ministerul de Interne, dupa semnalele primite de la Bruxelles prin comisarul european Corina Cretu.

"Trebuie sa va explic contextul. Eu am luat cuvantul si le-am transmis colegilor mei faptul ca am vorbit ieri cu Corina Cretu, comisar european, care mi-a relatat o discutie cu domnul Juncker si colegii sai, faptul ca acestia si-au exprimat ingrijorarea fata de situatia politica din Romania si situatia din 10 august, faptul ca nu e apreciat de alte state europene, apreciind ca interventia jandarmilor a fost corecta paana la un punct in are avea loc apararea cladirii Guvernului. Nu au fost de acord ca manifestantii care nu au fost violenti au suportat gaze lacrimogene si erau de ajuns alte masuri mai blande. Practic extragerea celor care aruncau in jandarmi", a spus Gabriela Firea.
Aceasta spune ca a avut aprobarea Corinei Cretu sa discute in sedinta Comitetului Executiv al PSD de la Neptun.

"In 18 septembrie, in discursul sau, Juncker este posibil sa faca referiri la situatia referiri la situatia din Romania si la protestele din 10 august si sa nu fie o situatie confortabila. Nu e usor sa vezi cum se transmite pe plan extern o perceptie negativa. Am exprimat aceste ingrijorari, ca primar general am subliniat ca ce s-a intamplat in 10 august a fost si o vinovatie a persoanei care coordoneaza Ministerul de Interne si care a incercat sa paseze raspunderea catre prefectul Capitalei. Ca presa sa speculeze ca e apropiat al primarului ca a lucrat cu mine ca si consilier", a mai spus Firea. Mediafax

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1244 (s) | 42 queries | Mysql time :0.006406 (s)