News Flash:

O femeie din Dolj care a fost diagnosticata cu virusul West Nile, a murit la spital

31 August 2018
787 Vizualizari | 0 Comentarii
tantar

O femeie in varsta de 75 de ani, din Dolj, diagnosticata cu virusul West Nile, a murit la Spitalul de Boli Infectioase din Craiova. Femeia suferea si de alte boli, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Purtatorul de cuvant al DSP Dolj, Stefan Popescu, a declarat pentru MEDIAFAX ca femeia de 75 de ani era internata la Spitalul de Boli Infectioase ”Victor Babes” din Craiova si a murit in urma cu doua zile, la cinci zile dupa internare.

”Azi am primit rezultatul testului de la Bucuresti, care confirma ca a fost infectata cu virusul West Nile. Ea s-a internat pentru manifestari de tip meningita cu lichid clar si s-au luat probe, care s-au trimis la Bucuresti. Ea avea o suferinta renala, insuficienta renala si niste accidente vasculare in antecedente”, a spus purtatorul de cuvant al DSP Dolj.

Astfel, numarul deceselor din cauza infectiei cu virusul West Nile, ajunge la 13, de la inceputul sezonului cald.


Joi, Ministerul Sanatatii anunta ca au fost inregistrate 117 cazuri de meningite/meningo-encefalite cauzate de infectia cu virus West Nile si 12 decese, insa persoanele din urma sufereau si de alte afectiuni.

Sursa citata mai precizeaza ca fata de anul trecut, debutul perioadei de imbolnaviri s-a produs cu trei saptamani mai devreme, iar specialistii apreciaza ca ne apropiem de varful epidemic din acest sezon, dar nu este vorba despre o epidemie, asa cum a fost in anii 1996, 2010 si 2016.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1143 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006193 (s)