News Flash:

Cum se pozitioneaza premierul Dancila in disputa Firea-Dan: Cand acuzam pe cineva sa o facem pe probe concludente

2 Septembrie 2018
979 Vizualizari | 0 Comentarii
dancila 610x405

Premierul Viorica Dancila a declarat sambata seara, dupa sedinta CEx PSD de la Neptun, referitor la acuzatiile primarului Capitalei Gabriela Firea la adresa ministrului Carmen Dan, ca atunci cand faci acuzatii ele trebuie sa se bazeze pe probe.
"Sunt pareri diferite care sunt normale, nu putem gandi toti acelasi lucru. Referitor la gestionarea crizei, nu vreau sa apar pe cineva, dar cand acuzam pe cineva sa facem pe probe concludente. Nu pot sa spun ca minte cineva, eu am colaborat bine cu doamna primar si i-am acordat tot sprijinul pe care mi l-a solicitat", a declarat Viorica Dancila, dupa sedinta CEx de la Neptun.

Primarul Capitalei Gabriela Firea i-a cerut sambata demisia ministrului Carmen Dan pentru modul in care a gestionat situatia din timpul protestelor din 10 august, dar liderii social democrati au dat un vot negativ.

Dragnea: Carmen Dan a comunicat foarte aplicat, nu a vorbit discutii
Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, sambata, ca ministrul de Interne, Carmen Dan, a comunicat in CExN foarte aplicat, ca ”nu a vorbit discutii”, dupa ce primarul Gabriela Firea a afirmat ca aceasta a venit la sedinta ”pregatita cu niste xeroxuri cu mesaje pe SMS, pe Whatsapp”.

”Carmen Dan a comunicat si astazi, ca si inainte in spatiul public, foarte aplicat. Pe lege si pe regulamente. Carmen Dan nu a vorbit discutii, a prezentat, din punct de vedere al Ministerului de Interne. Eu spun foarte clar: Jandarmeria actionat corect. Vorbeam de intentia de a fi preluata prin forta o institutie de statului roman - guvernul Romaniei. Ce s-ar intampla daca s-ar face un protest si 400.000 sau 430.000 de oameni care au venit la un miting ar merge la Cotroceni si i-ar ruga pe jandarmi sa se dea la o parte ca vor sa viziteze Palatul Cotroceni? Ar fi in regula? Adica atunci ar fi indreptatita aceasta operatiune? Vrem sa guverneze in Romania anarhia? Eu, in continuare, cred ca nu”, a declarat Liviu Dragnea.

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a declarat, sambata, ca ministrul de Interne, Carmen Dan, a prezentat in CexN, in apararea sa, ”niste xeroxuri insemnand mesaje pe SMS, pe Whatsapp intre prefect si un secretar de stat in MAI, venind ”foarte pregatita”.

”Doamna ministru nu a raspuns celor afirmate de mine deloc. A venit cu niste xeroxuri insemnand mesaje pe SMS, pe Whatsapp intre dna prefect si un secretar de stat. Am intrebat-o pe fata daca ne spioneaza, daca ne asculta convorbirile, daca stie ce vorbim pe mesaje. Nu mi se pare normal intr-un comitet executiv sa vii ca argumentatie cu tot felul de aspecte derizorii, aspecte personale, mesaje printate de pe Whatsapp, niste discutii personale intre prefect si un domn din MAI, legat de proteste, de actiuni”, a spus Gabriela Firea.

Ea sustine ca i-a atras atentia ministrului de Interne ca astfel de discutii nu ar trebui sa aiba intr-un for politic.

”Confirmand ca are o problema personala cu mine si cu dna prefect, a proferat tot felul de lucruri neadevarate, a jignit-o, a facut atacuri directe la competentele profesionale ale dnei prefect, deci a continuat tot sirul de acuzatii indirecte pe care le-a facut pana acum prin faptul ca in toate aparitiile publice a tinut sa sublinieze ca nu domnia sa, ci prefectul a fost cel care a dat ordinul de interventie. A venit foarte pregatita. M-a surprins”, a adaugat Firea.

Mediafax

 


gabriela firea
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1152 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007633 (s)