News Flash:

Timisoara, sub costul mediu de salubrizare stradala in 2020, intr-un grafic realizat de Clotilde Armand. Primarul Fritz cere calitate

27 August 2021
388 Vizualizari | 0 Comentarii
deseuri

Primarul Timisoarei spune ca vrea curatenie de calitate in oras, dar recunoaste ca municipalitatea nu cere companiei care se ocupa de salubrizarea stradala sa munceasca mai mult. Dominic Fritz spune ca ar rezilia oricand contractul cu Brantner. Un grafic prezentat de primarul din Sectorul 1 Bucuresti arata ca Timisoara a fost sub costul mediu pe tara de salubrizare pe cap de locuitor, in 2020.
In Timisoara se face curatenie stradala la un nivel mediu, dupa cum a recunoscut si city manegerul Matei Creiveanu. Primaria Timisoara a avut datorii catre societatea de salubritate Brantner pana in martie 2021, iar anul acesta a platit facturi departe de valoarea maxima din contract. Detalii, AICI!

„Nu suntem multumiti, avem o restrictie in primul rand de bani, bugetara. Am inceput anul cu datorii foarte mari la prestatorul de salubrizare stradala, pe care le-am stins. Acum suntem la zi, dar nu lucram la capacitatea maxima sau lucram la un nivel mediu de salubrizare. Dincolo de asta, avem ceva nemultumiri, adica atat cat se contracteaza si se comanda, cum se executa si la ce calitate”, ne spunea recent administratorul public al orasului.

Fritz: Vrem ca prestatia facturata sa corespunda cu realitatea
Nici primarul Timisoarei nu este multumit de serviciile de curatenie si spune ca ar rezilia oricand contractul cu Brantner, doar ca ar fi prea complicat din punct de vedere legislativ. Dominic Fritz nu este un mare fan nici al contractelor mostenite de la fosta administratie, care sunt impartite pe salubritate stradala, zone verzi sau rampe clandestine si deseuri vegetale.

„Bineinteles ca nu sunt multumit de curatenia din oras, este o lupta zilnica cu firmele de curatenie. Din pacate, suntem lasati cu aceste contracte sparte cu mai multe firme, cu care va trebui sa traim inca o vreme. In acelasi timp am inceput acum o crestere a echipei din primarie, ca sa crestem si capacitatea primariei de a monitoriza firmele de curatenie. Dupa cum vedeti, la Bucuresti, la Sectorul 1, doamna primar incearca de multe luni sa rezilieze contractul si nu este chiar asa de simplu. Daca ar fi simplu, l-as face azi, nu exclud posibilitatea unei rezilieri, dar inca o data, bariera juridica este destul de mare si trebuie sa pasim cu mare precautie, dar nu exclud aceasta varianta. Important este ca Primaria Timisoara sa monitorizeze temeinic prestatia acestor firme”, a explicat Fritz.

Edilul-sef acuza firmele cu care primaria are contracte ca factureaza servicii pe care nu le presteaza sau nu le presteaza asa cum ar trebui.

„Ceea ce vrem sa obtinem de la firmele cu care avem contracte este ca prestatia facturata sa corespunda cu realitatea, nu sa platim mai multi bani fara sa se imbunatateasca si calitatea. Daca exista cazuri de exemplu in care circula o masina de curatenie fara sa aplice o presiune corecta cu peria, pe strada, si prin urmare nu se curata strada asa cum trebuie, degeaba dublezi plata pentru acest serviciu daca nu este prestat asa cum trebuie. Tocmai de aceea noi am marit de fapt anul acesta suma prevazuta in buget pentru curatenie, nu vrem pur si simplu sa dam mai multi bani fara sa monitorizam in acelasi timp si sa fortam firmele cu care colaboram sa dovedeasca ca presteaza servicii mai bune. Cand am venit au fost mai multe milioane de euro neplatite din anii trecuti, incercam ca pentru sumele pe care le platim sa primim serviciile contractate, ceea ce nu este mereu cazul si acolo nu putem sa lasam firma sa profite din bugetul local”, a mai declarat primarul Timisoarei.

Timisoara, sub costul mediu pe cap de locuitor inca din 2020
Un grafic prezentat de Clotilde Armand, primarul din Bucuresti Sectorul 1, care a comparat costurile salubrizarii stradale din Sectorul 1 cu costurile la aceeasi categorie din alte orase similare din Romania, arata ca Timisoara este mult sub alte localitati in ceea ce priveste costul salubrizarii stradale pe cap de locuitor. Si asta inca din 2020, cand deasupra Timisoarei erau Cluj-Napoca, Sectorul 3 Bucuresti, Baia Mare, Sibiu, Pitesti, Craiova, Oradea si chiar Arad.
Clotilde Armand a explicat pe Facebook ca a cerut de la 29 de primarii din tara cheltuielile cu salubrizarea in 2020 si a impartit sumele cheltuite la numarul de locuitori din 1 ianuarie 2020.

 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1120 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005806 (s)