News Flash:

Pentru siguranța copiilor!

Treceri de pietoni supraînălțate și puncte de îmbarcare/debarcare urmează fie create în fața mai multor școli din Timișoara

9 Octombrie 2023
147 Vizualizari | 0 Comentarii

Primarul Dominic Fritz a dezvăluit că Primăria Timișoara are în plan să implementeze treceri de pietoni supraînălțate și puncte de îmbarcare/debarcare în fața mai multor școli din oraș, cu scopul de a asigura siguranța copiilor.

El se arată încântat de proiectul-pilot desfășurat la Școala Generală 2, situată în zona Șagului, și la Școala Generală 7, din zona Lipovei. Mai exact, în preajma acestor instituții de învățământ s-au construit treceri de pietoni supraînălțate și locuri speciale pentru îmbarcarea și debarcarea elevilor.

Primarul a anunțat că și alte școli din oraș vor beneficia de astfel de investiții, deoarece aceste măsuri sunt esențiale pentru a asigura securitatea copiilor.

„Suntem în Șagului, la Școala Generală 2, și am amenajat aici o zonă de debarcare. În fața școlii am pus niște marcaje albastre, unde părinții pot să vină câteva minute, să-și lase copilul și să meargă mai departe. Așa fluidizăm traficul, nu mai este aglomerație așa de mare, dar mai ales copiii sunt în siguranță. Și ca să fie cu adevărat în siguranță, am amenajat și o trecere supraînălțată. Copiii aici sunt protejați și de stâlpișori, și de un marcaj, și de treceri de pietoni marcate. Deci toată intersecția este mai sigură. Asta vrem să facem în fața mai multor școli. Este un proiect pilot, îl avem și pe Ion Ionescu de la Brad, la Școala Generală 7, și învățăm din această experiență. Important este ca copiii noștri să meargă la școală în siguranță”, a declarat Dominic Fritz.

Pe aceste locuri special amenajate pentru îmbarcare/debarcare, părinții au permisiunea de a opri mașina pentru o perioadă de până la cinci minute, în scopul de a lăsa sau prelua copiii în fața școlii.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1196 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006127 (s)