News Flash:

Au dat lovitura!

Captură impresionantă de droguri realizată de DIICOT Timișoara

6 Octombrie 2023
185 Vizualizari | 0 Comentarii


DIICOT Timișoara a realizat una dintre cele mai mari capturi de droguri din țară din acest an.

Echipele de anchetatori au descoperit o plantație de cannabis care se întindea pe o suprafață de aproximativ 4.000 de metri pătrați, într-o zonă rurală din județul Timiș. Aceștia au efectuat un total de 11 percheziții și au găsit un total de 400 de kilograme de masă verde (partea plantei de cannabis), 60 de kilograme de muguri de cannabis și 68 de kilograme de cannabis, ambalat în pungi vidate, fiecare cântărind un kilogram.

„Din cercetările efectuate a rezultat că, pe parcursul anului 2023, 6 persoane bănuite ar fi înființat și întreținut, în scopul comercializării, o cultură outdoor de canabis, pe o suprafaţă de aproximativ 3.000 – 4.000 de metri pătrați, într-o zonă rurală a județului Timiș. Pentru a nu fi observată, cultura a fost dezvoltată într-o zonă cu vegetaţie deasă, în proximitatea unui râu, care a asigurat necesarul de apă prin intermediul unui sistem extins de irigaţii format din ţevi și racorduri”, declară procurorii DIICOT.

Traficanții au amplasat camere video cu transmisie live în jurul zonei plantației pentru a supraveghea constant și a detecta orice mișcare, astfel încât să poată fi alertați imediat în cazul unei potențiale intervenții a forțelor de aplicare a legii. Cu toate acestea, autoritățile au contracarat această măsură folosind o dronă pentru a localiza plantația.

DIICOT Timișoara a reținut pentru o perioadă de 24 de ore 8 suspecți și va depune cererea de arestare pentru o perioadă de 30 de zile, care va fi analizată vineri.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1111 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005448 (s)