News Flash:

Timișorenii se despart greu de mașinile lor

Numărul celor înscriși în Programul Rabla, la Timișoara, e redus

5 Octombrie 2023
168 Vizualizari | 0 Comentarii

Locuitorii din Timișoara nu prea au fost interesați de programul Rabla Local, care îi încuraja să renunțe la vehiculele mai vechi și să achiziționeze doar autovehicule cu standard EURO 6, care sunt semnificativ mai scumpe. Datele finale arată că doar 1361 de persoane s-au înscris în program, în ciuda celor 4700 de locuri disponibile pregătite de Primăria Timișoara.

Administrația Fondului pentru Mediu (AFM) a publicat lista persoanelor înscrise în Programul Rabla Local, care a avut loc între 31 iulie și 29 septembrie 2023. Lista cuprinde 1361 de persoane care au înscris 1395 de autovehicule în programul de casare a mașinilor vechi. Timișorenii care s-au înscris în program vor primi notificări prin e-mail cu privire la documentele justificative pe care trebuie să le trimită la Direcția Fiscală a Municipiului Timișoara pentru validare. Este important ca cetățenii să respecte instrucțiunile primite de la DFMT pentru a asigura o validare fără probleme. Pentru a continua procesul, toți cei înregistrați trebuie să își creeze un cont pe site-ul DFMT, www.dfmt.ro.

DFMT va verifica documentele depuse de persoanele înscrise, iar în cazul în care acestea sunt conforme cu cerințele programului, beneficiarul stimulentului pentru casare va primi o altă notificare care îl va îndruma să contacteze Primăria Timișoara pentru semnarea contractului de finanțare.

Este important de menționat că numai după semnarea contractului de finanțare cu PMT, beneficiarul stimulentului va putea proceda la casarea autovehiculului uzat la un operator autorizat în acest sens. Ulterior, beneficiarul va fi responsabil de radierea autovehiculului din evidența poliției și de încărcarea actelor de casare și a celor de la poliție în aplicația DFMT pentru a fi scoase din evidențele acesteia. Direcția Fiscală a Municipiului Timișoara va comunica decizia de radiere a autovehiculului atât proprietarului, cât și Primăriei Timișoara, în vederea eliberării primei de casare în valoare de 3000 de lei.

Pentru municipiul Timișoara a fost alocat un buget care acoperă prima de casare pentru 4.700 de autovehicule uzate. Stimulentul acordat pentru casarea și radierea unui autovehicul uzat este de 3000 de lei, din care 600 de lei provin din fondurile proprii ale Primăriei, iar 2400 de lei sunt finanțați din Fondul pentru Mediu. Municipiul Timișoara ocupă locul al doilea la nivel național în ceea ce privește numărul de autovehicule înscrise în program.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1198 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004186 (s)