News Flash:

Niciodată nu-i prea târziu

CNAIR a cerut emiterea avizului de mediu pentru Centura Timișoara Vest

6 Octombrie 2023
172 Vizualizari | 0 Comentarii


CNAIR solicită acum eliberarea avizului de mediu pentru construcția Centurii Timișoara Vest, deși lansarea licitației pentru proiectare și execuție a proiectului, conform declarațiilor ministrului Transporturilor, ar fi trebuit să aibă loc deja. Proiectul vizează crearea unei variante de ocolire pe partea de vest a orașului Timișoara, care ar completa un inel rutier în jurul orașului.

„CNAIR anunță publicul interesat asupra depunerii raportului privind impactul asupra mediului, pentru proiectul <> propus a fi amplasat în municipiul Timișoara, comunele Sânmihaiu Român și Săcălaz, intravilan și extravilan, jud. Timiș. Tipul deciziei posibile luate de APM Timiș poate fi emiterea acordului de mediu sau respingerea solicitării de emitere a acordului de mediu”, spun cei de la DRDP Timișoara.

Pe 8 aprilie, la Timișoara, ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, anunța că licitația pentru proiectare și execuție va fi lansată în această toamnă.

„Legat de centura vest, SF-ul este aproape finalizat. S-au depus documentele pentru avizul de mediu, aceste lucruri durează. Probabil că undeva în iulie se va obține acest aviz de mediu, ceea ce înseamnă că undeva în septembrie se poate lansa în licitație proiectarea și execuția”, a afirmat Grindeanu, în primăvară, la Timișoara.

Varianta de ocolire a Timișoarei va începe de la intersecția DN69 cu DJ591, va ocoli orașul pe partea de vest și se va conecta la DN69. Costul studiului de fezabilitate este de 5 milioane de lei și este finanțat prin Programul Operațional Infrastructura Mare 2014-2020. Durata proiectului este de 36 de luni.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1130 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004664 (s)