News Flash:

Invitație la plimbare!

Iubitorii mersului cu bicicleta sunt invitați să participe la o plimbare pe malul Begăi, în weekend

6 Octombrie 2023
233 Vizualizari | 0 Comentarii


În acest weekend, pasionații de ciclism sunt invitați să se alăture unui tur gratuit pe malul Begăi, în Timișoara. Acest eveniment, intitulat "Orașul și Apa - Malurile Canalului Bega", îi va ghida pe participanți să descopere istoria zonelor de-a lungul râului.

„Am deschis înscrierile la turul „Orașul și apa – Malurile canalului Bega”, ce va fi parcurs sâmbătă și duminică (7 și 8 octombrie). Participarea este gratuită și are loc doar în urma înscrierii pe website-ul Tur de Arhitectură, în limita celor 25 de locuri disponibile, și se desfășoară cu ajutorul bicicletelor personale”, au transmis organizatorii.

În timpul acestei plimbări, participanții vor face opriri la punctele de interes importante de-a lungul traseului. Acestea includ clădiri, poduri, cartiere, dar și parcurile și spațiile verzi de lângă canal. Turul va începe la Uzina Hidroelectrică și se va întinde pe o distanță de 7,5 kilometri. Participanții vor afla informații despre istoria "Uzinei de Apă", industria din zona canalului, istoria podurilor care traversează Bega, inclusiv primul pod construit în Timișoara, dezvoltarea parcurilor și importanța lor în apropierea canalului, istoria navigației pe canal, precum și relevanța accesibilității la apă și relația cartierelor orașului cu aceasta.

Această plimbare cu bicicletele de-a lungul canalului Bega va acoperi o perioadă istorică de aproape 300 de ani și face parte din evenimentul "City Celebration" organizat de Centrul de Proiecte al Municipiului Timișoara.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1238 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004749 (s)