News Flash:

Mizerie și întreținere zero!

Firmele ce gestionează cimitirele din Calea Lipovei, sancționate de Poliția Locală Timișoara

6 Octombrie 2023
163 Vizualizari | 0 Comentarii

Administratorii privați ai cimitirelor din Timișoara au fost sancționați de Poliția Locală pentru neglijență în întreținere și prezența de mizerie. Firmele responsabile pentru cimitirele de pe Calea Lipovei, strada Stuparilor și strada Săracilor au primit amenzi.

„O amendă de 2.500 de lei a fost aplicată concesionarului Cimitirului din Calea Lipovei pentru depozitare pământ rezultat din săpături pe mormintele învecinate. Alte trei sancțiuni în valoare de 7.500 de lei au fost aplicate concesionarului Cimitirelor Lipovei, Stuparilor și Săracilor pentru gestionarea defectuoasă a deșeurilor, depozitarea neconformă a acestora și necosirea vegetației”, a declarat Poliția Locală Timișoara.

Administrația Timișoarei a decis să preia responsabilitatea întreținerii cimitirelor de la administratorii privați și să o transfere către Horticultura, o societate subordonată Consiliului Local Timișoara.

„Horticultura a intrat în cimitirele din Calea Șagului și cel de pe Rusu Șirianu. Este urmare a deciziei pe care am luat-o de a readuce administrarea cimitirelor din mâna unor privați sub umbrela administrației, așa cum este normal. A urmat un lung șir de sabotaje politice și birocratice mai mult sau mai puțin evidente, chiar și din interiorul primăriei. Abia atunci am înțeles cât de necesară a fost decizia, dacă naște atâta rezistență”, a afirmat, recent, primarul orașului, Dominic Fritz.

Angajații Horticultura au început deja procesul de curățenie în cimitirele preluate în administrare.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1102 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004669 (s)