News Flash:

Filiala Smart SA va fi retehnologizată

Transelectrica a obţinut o finanţare nerambursabilă de peste 56 de milioane de euro, prin REPowerEU

11 Decembrie 2023
134 Vizualizari | 0 Comentarii


Transelectrica a obținut o finanțare nerambursabilă de peste 56 de milioane de euro prin componenta REPowerEU. Fondurile vor fi folosite pentru instalarea de centrale fotovoltaice și instalații de stocare în 29 de stații electrice, retehnologizarea filialei Smart SA, optimizarea rețelei de comunicații gestionate de filiala Teletrans și crearea unui centru de date.

Obiectivul investiției este de a crește flexibilitatea și a soluționa blocajele din rețeaua de electricitate, accelerând integrarea capacităților suplimentare de energie regenerabilă și consolidând reziliența rețelei. De asemenea, se urmărește creșterea securității cibernetice prin îmbunătățirea capacității de reacție la atacuri cibernetice.

Pentru prima parte a proiectului, care vizează instalarea de centrale fotovoltaice și instalații de stocare în 29 de stații electrice, alocarea este de 29,5 milioane de euro. Aceste instalații vor funcționa off-grid, alimentând cu energie electrică doar serviciile interne ale stațiilor.

Pentru retehnologizarea Smart SA, alocarea este de 18,2 milioane de euro, având ca scop dotarea cu echipamente de ultimă generație și digitalizarea serviciilor de mentenanță.

Pentru optimizarea rețelei de comunicații și crearea unui centru de date la filiala Teletrans SA, a fost obținută o alocare de 8,4 milioane de euro. Aceasta va contribui la creșterea rezilienței cibernetice a rețelei de transport al energiei electrice și a Sistemului Electroenergetic Național.

Aceste proiecte vor contribui la reducerea consumului propriu de energie electrică al Transelectrica și vor aduce beneficii în termeni de emisii de gaze cu efect de seră reduse și creștere a rezilienței infrastructurii energetice naționale. Termenele de finalizare variază până la 31 martie 2026.


 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.6478 (s) | 43 queries | Mysql time :0.527420 (s)