News Flash:

Lansare BNR

Joi, 7 decembrie, intră în circuitul numismatic o monedă din argint cu tema 100 de ani de la înfiinţarea Muzeului Militar Naţional „Regele Ferdinand I”

6 Decembrie 2023
138 Vizualizari | 0 Comentarii

Banca Națională a României (BNR) va introduce în circuitul numismatic o monedă din argint cu tematica "100 de ani de la înființarea Muzeului Militar Național „Regele Ferdinand I”", începând cu data de 7 decembrie. Aversul monedei ilustrează partea centrală a clădirii Muzeului Militar Național „Regele Ferdinand I” din București, inscripția „ROMANIA” în arc de cerc, stema României, valoarea nominală „10 LEI” și anul emisiunii „2023”. Reversul monedei prezintă primul sediu al Muzeului Militar Național (Palatul Artelor din București), portretul Regelui Ferdinand I și inscripțiile „MUZEUL MILITAR NATIONAL”, „REGELE FERDINAND I” și „100 ANI”.

„Monedele din argint vor fi ambalate în capsule de metacrilat transparent şi vor fi însoţite de broşuri de prezentare şi certificate de autenticitate, redactate în limbile română, engleză şi franceză. Pe certificatele de autenticitate se găsesc semnăturile guvernatorului BNR şi casierului central.

Tirajul maxim pentru moneda din argint este de 5.000 piese. Preţul de vânzare pentru moneda din argint este 490,00 lei, exclusiv TVA, inclusiv broşura de prezentare şi certificatul de autenticitate”, se precizează într-un comunicat de presă transmis de BNR.

Monedele din argint, având tema "100 de ani de la înfiinţarea Muzeului Militar Naţional „Regele Ferdinand I”", vor avea putere circulatorie pe teritoriul României. Lansarea acestor monede în circuitul numismatic va fi efectuată prin sucursalele regionale București, Cluj, Constanța, Dolj, Iași și Timiș ale Băncii Naționale a României.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1194 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004589 (s)