News Flash:

Vești bune din partea Ministrului Finanțelor, Marcel Boloș

Nu vor fi creşteri de taxe şi impozite în 2024

5 Decembrie 2023
146 Vizualizari | 0 Comentarii


Luni, Ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, a transmis că a avut discuții cu deputații liberali privind bugetul de stat pentru anul 2024. În cadrul acestui buget sunt incluse cheltuieli referitoare la majorarea pensiilor, creșterea salariilor profesorilor și investiții din programul Anghel Saligny. De asemenea, ministrul a subliniat că nu se vor impune creșteri de taxe și impozite.

„Am discutat liniile mari ale bugetului pentru anul 2024. Prima componentă de buget este cea cu referire la cheltuielile cu pensiile, atât pe componenta de ajustare a acestora cu inflaţia de la 1 ianuarie, cât şi recalcularea de la data de 1 septembrie pentru cuprinderea acestor sume în buget, lucru pe care l-am menţionat în cadrul şedinţei pentru a avea siguranţa sursei de finanţare pentru aceste tipuri de cheltuieli. Deci, banii pentru ceea ce înseamnă atât ajustarea, cât şi recalcularea pensiilor au fost cuprinşi în proiectul de buget pentru anul 2024”, a declarat Boloș, potrivit Agerpres.

„Apoi, al doilea lucru este cel cu privire la drepturile profesorilor şi la ceea ce înseamnă cheltuielile suplimentare ale bugetului de stat, urmând ca să se convină asupra mecanismului de ajustare şi de indexare sau majorare a salariilor profesorilor în zilele următoare şi să avem, din acest punct de vedere, o decizie finală. Aici discutăm de impactul bugetar suplimentar pe care l-au generat şi îl generează revendicările profesorilor pentru majorările salariale", a mai spus Boloş, după şedinţa grupului parlamentar al PNL.

Marcel Boloș a adăugat că în bugetul pentru anul 2024 se vor regăsi și alocări financiare pentru investiții, cu accent special pe programul Anghel Saligny.

„Cu toţii şi în unanimitate, colegii din cadrul Partidului Naţional Liberal au fost de acord pentru ca Programul Anghel Saligny să fie susţinut în anul 2024, fiind proiecte de infrastructură folositoare pentru ceea ce înseamnă comunităţile locale", a mai precizat ministrul.

El a subliniat că PNL susține ferm pilonul 2 de pensii.„Al patrulea lucru este cel cu privire la pilonul 2 de pensii, mai ales la solicitarea potrivit căreia să evităm orice discuţii pentru ceea ce înseamnă impozitarea progresivă sau orice tip de impozitare a contribuţiei la pilonul 2 de pensii, Partidul Naţional Liberal rămânând un apărător al pilonului 2 de pensii şi al susţinerii tuturor celor care contribuie la pilonul 2 de pensii”, a mai declarat Boloş.

Conform ministrului, discuțiile s-au concentrat pe elaborarea bugetului de venituri și cheltuieli.„Pe partea de venituri anul 2024, aşa după cum se cunoaşte, va fi anul cu zero creşteri de impozite şi taxe. Deci, va fi un an în care vom beneficia de predictibilitate pentru ceea ce înseamnă bugetul şi execuţia bugetară şi mediul de afaceri va putea să îşi ia în calcul un plan de afaceri cu elemente de predictibilitate şi stabilitate în anul 2024”, a transmis Boloş.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1403 (s) | 32 queries | Mysql time :0.009313 (s)