News Flash:

Timisorenii sunt alaturi de locuitorii din Pungesti si se pregatesc de proteste

2 Decembrie 2013
1178 Vizualizari | 0 Comentarii
Intervenţia jandarmilor la Pungeşti, unde Chevron a început amenajarea drumului care duce către terenul concesionat de companie, naşte reacţii aprinse şi la Timişoara, anunta Tion.ro. Activiştii de mediu se pregătesc de proteste, după ce , reclamă ei, aproximativ 40 de persoane au fost ridicate de jandarmi, la Pungeşti. Potrivit activiştilor, luni dimineaţa, aproximativ 40 de persoane aflate în tabăra de la Pungeşti au fost ridicate de jandarmi şi au fost duse cu dubele la Vaslui. Potrivit Tion.ro, intervenţia s-a făcut în forţă, susţin aceştia, în jurul orei 4.30 dimineaţa.
„La aceasta oră sunt reţinute în jur de 40 de persoane. Jandarmii echipaţi cu bastoane, gaze lacrimogene, scuturi şi cagule, au ridicat absolut pe toţi cei din tabără şi sub pretextul legitimării i-au dus cu dubele în Vaslui. Copii nu pot merge la şcoală, nicio maşină nu circulă pe drumul judeţean din Siliştea, Pungeşti, jandarmii şi Poliţia blocand drumul şi accesul oricăror persoane şi mijloace de transport spre Tabăra de Rezistenţă. Oamenii spun că au fost călcaţi în picioare, fugăriţi, luaţi la bătaie în curţile lor, nu au fost lăsaţi să fotografieze sau să filmeze pentru ca să nu existe dovezi ale abuzurilor facute de jandarmii veniţi din mai multe locuri: Ploieşti, Bacău, Barlad, Vaslui, etc. (…)Toţi oamenii care nu au ajuns în tabăra şi cei care le-au venit în ajutor s-au oprit la barajul făcut de Poliţie la intrarea în Siliştea, Pungeşti, şi femei cu copii în braţe, bătrane, bărbaţi în toată firea, strigă după ajutor la toţi romanii care pot veni să-i sprijine”, se arată în chemarea la protest lansată, luni, pe reţelele de socializare, de activiştii de mediu timişoreni.
Aceştia vor organiza un protest de solidaritate cu localnicii din Pungeşti, luni, de la ora 18, în Piaţa Operei din Timişoara.

chevron
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1288 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005352 (s)