News Flash:

Circulam sau nu gratis cu mijloacele de transport in comun din Timisoara in aceasta luna? Consiliul Local amana decizia

2 Decembrie 2013
1219 Vizualizari | 0 Comentarii
Chiar dacă ne aflăm deja în data de 2 a lunii, iar primarul Timişoarei, Nicolae Robu, anunţa, săptămana trecută, că în decembrie toată lumea ar putea circula gratuit cu mijloacele de transport în comun, la RATT nu ştie încă nimeni nimic, informeaza Tion.ro. Reprezentanţii Regiei locale de transport nu au anunţat nimic despre nicio gratuitate, dat fiind că oricum nu a fost aprobată încă în consiliul local, iar călătorii nu ştiu cum ar trebui să procedeze… Primarul Nicolae Robu vorbea, săptămana trecută, miercuri, despre posibilitatea acordării acestei gratuităţi pe mijloacele de transport în comun, în luna decembrie, motivand că “experimentul” ar fi binevenit în contextul în care circulaţia este dată peste cap în oraş din cauza lucrărilor de infrastructură, a şantierului din zona Michelangelo şi a celui din Cetate. O măsură menită să-i determine pe timişoreni să-şi lase maşinile acasă şi să folosească transportul public, afirma edilul.
Potrivit Tion.ro, singura problemă era faptul că autorităţile locale nu s-au gandit din timp să le facă această bucurie călătorilor, pentru că o astfel de propunere ar fi trebuit să fie aprobată înainte de aleşi şi nu a mai fost convocată nicio şedinţă de consiliu local pe final de noiembrie, după cum anunţa Robu iniţial. Dar tot primarul afirma că s-ar putea găsi soluţii.
„Trebuie să vedem dacă nu ne încurcăm cumva în birocraţie, dacă ajungem să fim intraţi deja în luna decembrie. Cred că vom găsi soluţii să rezolvăm această problemă. Eu cred că sunt şanse, putem găsi formule prin care cei care îşi vor cumpăra abonamente pe luna decembrie să le aibă valabile pentru ianuarie de exemplu, începand din ziua în care, în decembrie, am ajunge să avem transportul gratuit (…) Dăm experimental acum, să vedem dacă se justifică. Am făcut o socoteală, ar însemna să creştem subvenţia către RATT cu 3,25 milioane lei. Vom vedea dacă o astfel de măsură va produce efect în luna decembrie şi, dacă va produce efecte pozitive, atunci desigur că vom veni cu o nouă hotărare de consiliu, prin care să prelungim gratuitatea şi în ianuarie”, declara, săptămana trecută, Robu.
Gratuitatea a rămas însă… în aer, spre bulversarea călătorilor. Chiar dacă ne aflăm deja în luna decembrie, oficialii municipalităţii nu au mai anunţat nimic legat de acest subiect, nici măcar cand va fi convocată următoarea şedinţă de consiliu local.
UPDATE: De la o lună, s-ar putea ajunge la trei săptămani de gratuitate pe mijloacele de transport în comun. Viceprimarul Dan Diaconu spune că propunerea despre care vorbea Robu ar putea fi discutată în plenul Consiliului Local Timişoara de-abia în data de 10 decembrie, cand ar urma să fie programată următoarea şedinţă, iar asta ar însemna ca gratuitatea să fie acordată din 11 pană în 31 decembrie 2013 dacă aleşii îşi dau acordul. Pentru cei care şi-au achiziţionat deja abonamente RATT, autorităţile locale iau în calcul prelungirea valabilităţii lor pentru luna ianuarie.

ratt
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1339 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005589 (s)