News Flash:

Timisoara va avea METROU! Vezi proiectul grandios al primarului Robu

2 Decembrie 2013
1401 Vizualizari | 0 Comentarii
Cu toate că nu a găsit încă o sursă de finanţare, primarul Nicolae Robu vrea să le facă timişorenilor metrou. Mai exact, opt kilometri de şină subterană care să lege cele două gări din oraş, mall-ul şi aeroportul. „Asta e soluţia – liniile de cale ferată trebuie să fie duse în subteran, şi cu această ocazie sigur că se va realiza şi o conexiune tip metrou între câteva puncte cheie ale oraşului nostru: Gara de Nord, zona mall, Gara de Est, aeroportul, toate pot ajunge să fie legate şi se va putea face repede şi la preţuri convenabile aşa ceva. Sunt acele utilaje cârtiţă care străpung munţii, merg pe sub mări, pe unde vrei”, a spus Robu vineri, potrivit publicaţiei Timiş Online.

 

Primarul a precizat că proiectul se va afla pe lista de investiţii a oraşului pentru perioada 2014-2020. Ideea este una mai veche. Robu a propus încă din vară mutarea liniilor de cale ferată în subteran.

La începutul lunii iunie Robu afirma că a propus în cadrul Planului Urbanistic General (PUG) al municipiului, care se află în stadiu de proiect, "ducerea în subteran a liniilor de cale ferată", astfel încât oraşul să poată avea şi metrou.

"Aceasta este opţiunea noastră şi viziunea noastră asupra Timişoarei privind calea ferată. Cea mai potrivită variantă este ducerea în subteran a liniilor de cale ferată. Această variantă ar prezenta şi avantajul că pe acele linii de cale ferată am putea avea şi transport în comun urban, un metrou. Am putea folosi în partaj linia de cale ferată pentru trenuri în sensul consacrat al termenului, dar şi pentru mijloace de transport în comun pe cale ferată de tip urban: tramvai, metrou", declara el la acea dată, potrivit Mediafax. Mediafax.ro


nicolae rob metrou
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1199 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006624 (s)