News Flash:

Secretarul Primariei Timisoara, declarat INCOMPATIBIL de ANI

2 Decembrie 2013
1393 Vizualizari | 0 Comentarii
Ioan Cojocari
Ioan Cojocari, secretarul Primăriei Timişoara, originar din Şuştra, a fost declarat incompatibil de Aganţia Naţională de Integritate. Unul din cei mai puternici funcţionari publici din Banat, Ioan Cojocari, are probleme penale după ce primăria al cărei secretar este a încheiat în perioada 2007-2011, mai multe contracte cu biroul notarial al fiicei sale, Paula Cojocari.
In administraţia Robu, Ioan Cojocari a fost trecut pe linie moartă, ocupandu-se de arhivele primăriei. Timp de 20 de ani, Ioan Cojocari a fost, însă, unul din cei mai puternici funcţionari din Banat, de semnătura sa depinzand tot ce s-a construit în Timişoara.
Un personaj extrem de controversat, Cojocari a intrat în atenţia Agenţiei Naţionale de Integritate după ce s-a descoperit că Primăria Timişoara a legalizat mai multe documente chiar la biroul notarial al fiicei lui Ioan Cojocari, Paula Cojocari. Potrivit comunicatului emis de Agenţia Naţională de Integritate s-a constatat „existenţa conflictului de interese de natură penală, precum şi posibila savarşire a infracţiunii de folosire, în orice mod, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii, în cazul lui COJOCARI IOAN, Secretar al Primăriei Municipiului Timişoara, întrucat, în perioada 2007 - 2011, Primăria Municipiului Timişoara, prin Serviciul Juridic (Serviciu subordonat direct secretarului), a încheiat un număr de 36 acte notariale cu Biroul Notarilor Publici „Cojocari Paula & Tomus Aurelia" (cabinet notarial în cadrul căruia fiica acestuia este notar)".
Potrivit comunicatului emis de Agenţia Naţională de Integritate, primăria a plătit pentru contractele încheiate la cabinetul notarial al Paulei Cojocari suma de 274.000 de lei (aproximativ 70.000 de euro). ANI a mai anunţat că a sesizat deja procurorii, care îl vor ancheta pe Cojocari pentru conflict de interese şi folosire, în orice mod, de informaţii ce nu sunt destinate publiciăţii. De asemenea, ANI a anunţat că l-a informat pe Cojocari cu privire la declanşarea procedurii de evaluare şi la dreptul de a se apăra. Ioan Cojocari nu a putut fi contactat pentru a exprima un punct de vedere.
Gheorghe Ciuhandu, primarul în mandatul căruia s-au încheiat contractele: „Mă aştept să fiu şi eu anchetat. Văd că în ţara asta toţi sunt anchetaţi de această ANI"
Contactat pentru a exprima un punct de vedere cu privire la acuzaţiile ANI, Gheorghe Ciuhandu, primarul în mandatul căruia s-au încheiat contractele suspectate de ilegalitate, a declarat că nu ştie cum s-a ajuns ca acele contracte să fie încheiate tocmai la fiica secretarului. Ciuhandu a spus, însă, că se aşteaptă să fie anchetat şi el de ANI. „Sincer să fiu nu ştiam exact cum se legalizează contactele pentru că nu e datoria mea. ANI nu are decat să dea curs acestor informaţii şi să le analizeze. Eu nu cunosc situaţia care să îmi permită un comentariu. Eu nu comentez raporturile ANI pentru că şi domnul Robu a fost anchetat de ANI, probabil că şi eu voi fi anchetat de ANI, pentru că văd că în ţara asta toţi sunt anchetaţi de această ANI. Dacă ANI a demarat această acţiune înseamnă că are motive întemeiate să o facă şi trebuie să o ducă la bun sfarşit", a declarat Gheorghe Ciuhandu pentru Redeşteptarea. 

ioan cojocari cojocari ioan gheorghe ciuhandu ciuhandu
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1133 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005292 (s)