News Flash:

TIMISOARA, in DOLIU! Azi ii comemoram pe eroii Revolutiei

17 Decembrie 2013
1798 Vizualizari | 0 Comentarii
 În memoria celor 66 de manifestanţi din Timişoara care au căzut pentru libertate în Revoluţia din Decembrie 1989, toate steagurile instituţiilor din oraş au fost coborâte marţi în bernă.

În cursul dimineţii va avea loc o slujbă de pomenire a eroilor martiri la Catedrala Mitropolitană, urmată de o depunere de coroane şi de o slujbă la Biserica Martirilor. După-amiază, familiile martirilor şi revoluţionarii vor merge la Cimitirul Eroilor, unde vor avea loc o altă slujbă de pomenire şi depuneri de coroane. Timişorenii sunt aşteptaţi seara la un moment de reculegere cu lumânări în memoria eroilor martiri ai Revoluţiei pe treptele Catedralei Mitropolitane.

De asemenea, suporterii echipei de fotbal Politehnica Timişoara vor organiza un marş din Piaţa Maria pe traseul Catedrală - Operă - Cimitirul Eroilor, în cadrul evenimentului 'Respect '89, eroii nu mor niciodată'. 

Manifestările comemorative vor continua până în data de 21 decembrie.

Pe 17 decembrie 1989, armata a organizat o demonstraţie de forţă în centrul Timişoarei, iar la ora 17,00 s-au auzit primele focuri de armă în oraş. La Procuratura Militară Timişoara au fost înregistraţi atunci 66 de morţi şi 196 de răniţi. 
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2023 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0150 (s) | 22 queries | Mysql time :0.004939 (s)