News Flash:

Mita costa: Trei ani de inchisoare pentru profesorul Daniel Cioca, de la Universitatea de Medicina si Farmacie „Victor Babes"

17 Decembrie 2013
1305 Vizualizari | 0 Comentarii
Daniel Cioca
Trei ani de închisoare cu executare pentru Daniel Cioca, profesorul de la Universitatea de Medicină și Farmacie „Victor Babeș”, acuzat de luare de mită în formă continuată. Este sentința pronunțată de Tribunalul Timiș. Magistrații au luat și o altă măsură. S-a decis ca, din conturile mamei profesorului, să fie confiscate sumele de 33.500 de euro si 122.000 de lei, bani pe care anchetatorii cred că ar proveni din infracțiuni. Toți acești bani au fost transferați din conturile profesorului în cel al mamei sale în momentul declanșării anchetei. Respectivul spunea că banii provin din cercetările științifice efectuate. Sentința nu este definitivă.

În cursul lunii februarie, Daniel Cioca, conferențiar doctor la catedra de Biologie Celulară și Moleculară, a fost ridicat din sala de examen și dus la audieri. Acesta a fost acuzat că ar fi primit bani de la studenți ca să îi treacă examenele. În ziua în care anchetatorii au organizat flagrantul, profesorul primise câte 100 de euro de la doi studenţi, 200 de euro de la altul, şi un plic de la al patrulea tânăr.

“Ca modalitate de obţinere a foloaselor, studenţii aveau de optat între a apela la serviciile unui intermediar (caz în care suma dată era de aproximativ 250 euro - parte revenind intermediarului), fie a remite direct suma profesorului, în biroul acestuia (suma variind între 100-150 euro)”, s-a arătat în motivarea judecătorilor Tribunalului Timiş, atunci când a fost arestat preventiv. “Învinuitul ia ulterior plicul, îl pune într-un sertar al dulapului din birou, nu înainte de a verifica conţinutul acestuia şi cuantumul sumei din plic. Face apoi însemnări cu privire la numele studentului înscris pe plicul în discuţie. La finalizarea activităţilor de la birou, introduce plicurile în geanta personală”, s-a precizat în același document.

Banii oferiți ca mită aduceau avantaje directe studenților:”Studenţii învăţau 3 subiecte, pe care le tratau la examen, indiferent de subiectele care erau înscrise pe biletele extrase de ei la examen”, potrivit aceleiași surse. Anchetatorii spun că profesorul nu accepta altceva decât bani pentru a-i trece pe studenţi. Digi24.ro

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1249 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005574 (s)