News Flash:

Mii de timisoreni circula gratuit cu mijloacele de transport in comun

17 Decembrie 2013
1244 Vizualizari | 0 Comentarii
In trei zile, peste 3000 de timişoreni şi-au făcut abonamente gratuite. Potrivit Ziuadevest.ro, de joi, 12 decembrie, pană în data de 15 ianuarie 2014, transportul public în comun în Timişoara este gratuit pentru unii călători.
Pe langă categoriile care beneficiază tot timpul de gratuitate (pensionari, stundeţi), persoanele cu un venit lunar de sub 2000 de lei îşi pot face abonamente gratuite. Timişorenii care caştigă sub 2000 de lei sunt consideraţi "defavorizaţi". Aceştia pot să-şi ridice de la orice chioşc RATT cardul de transport pe baza buletinului în original şi a adeverinţei de venit de la locul de muncă. Cei care au deja un card RATT trebuie să-l încarce cu titlul de abonament gratuit.
„S-a dat gratuitate pentru o categorie considerată defavorizată, conform Legii serviciilor de transport public local, care s-a fixat la un nivel de venit brut lunar de 2000 de lei. Consiliul local a stabilit asta. Putea să fie plafonul sub 3000, putea să fie sub 1500”, spune Ioan Goia, directorul Regiei Autonome de Trasport Timişoara (RATT).
In primele trei zile în care s-au eliberat abonamente gratuite, peste 3000 de timişoreni s-au prezentat la chioşcurile RATT. Dintre aceştia, peste 750 nu au mai avut pană acum abonament. Practic, dincolo de beneficiile urmărite de municipalitate (descongestionarea traficului, scăderea poluării), RATT îşi propune să atragă noi clienţi pe care să-i fidelizeze. Atragerea de noi clienţi se pare că funcţionează, cu fidelizarea va fi însă mai greu, avand în vedere condiţiile oferite de mijloacele de trasport în comun din Timişoara (mizerie, aglomeraţie, timp de aşteptare în staţie).
„Pe trei zile, s-au eliberat 3118 abonamente, din care peste 750 sunt călători noi. Pentru noi e foarte important că au mai venit 700 de călători din zona frauduloasă, care circulau fără abonamente, sau din zona cealalată, care şi-au lăsat maşinile acasă şi au vrut să circule cu transportul public”, a mai declarat Goia.

abonamente gratuite consiliul local
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1164 (s) | 32 queries | Mysql time :0.006498 (s)