News Flash:

Timisorenii protesteaza din nou impotriva Chevron

17 Decembrie 2013
1323 Vizualizari | 0 Comentarii
Compania americană Chevron, unul dintre cei mai mari exploatatori de gaze din lume, care şi-a extins afacerile şi în Romania, a primit o lovitură neaşteptată la Timişoara. Eternii protestatari împotriva controvesratului proiect de la Roşia Montană au dat un nou recital duminică după-masă în Piaţa Victoriei.
Sub 20 de protestatari, de această dată, au scandat şi au cantat o colină anti compania Chevron şi Guvernul Ponta.
„Deschide uşa romane/ Chevron a venit la tine/ Chevron şi RMGC/ Să polueze apele”, este una dintre strofele inedite ale colindei cantate duminică de o mană de oameni în Piaţa Victoriei din Timişoara.
Protestarii s-au pimbat vreme de zeci de minute prin centrul capitalei Banatului, în ceea ce a reprezentat ultimul protest al anului împotriva expoatării cu ceanuri şi a gazelor de şist. Nemulţumiţii au afişat mai multe pancarte cu mesaje haioase, de genul „Doamne, dă Revelion fără Ponta şi Chevron” sau „Ponta nu plagiază, el guvernează”.
„Am încercat să fim mai creativi, creativitatea întotdeauna a speriat politicienii, şi am venit cu un fel de anti-mesaj cu exemple grăitoare. Nu ştim dacă vom mai protesta aici. Sambătă s-a mers în Biled, acolo s-a pregătit o hotărare de consiliu local care interzice prospecţiunile, este în termenul de contestare de către guvern, prefect, pentru că este recentă. Nu este singura, este cea mai nouă, au mai fost hotărari la Moşniţa, Ghiroda, Buziaş”, a spus Florin Arhire, unul dintre voluntarii Alburnus Maior, cea mai tare ascoiaţie ce luptă împortiva proiectului minier de la Roşia Montană.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1178 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005878 (s)