News Flash:

Chiriile continuă să crească

Timișoara rămâne cel mai accesibil oraș pe toate cele trei categorii de apartamente, la chirii

25 Iulie 2023
219 Vizualizari | 0 Comentarii


Conform datelor furnizate de Imobiliare.ro, Timișoara rămâne cel mai accesibil oraș în ceea ce privește chiria pentru toate cele trei categorii de apartamente, în timp ce cele mai ridicate chirii pot fi găsite în București și Cluj-Napoca.

În cazul apartamentelor cu două camere, chiria medie variază între 350 de euro și 480 de euro. Pentru garsoniere, bugetul mediu necesar se situează între 220 de euro și 310 de euro. În ceea ce privește apartamentele cu trei camere, prețurile se ridică între 400 de euro și 650 de euro.

Astfel, locuitorii din Timișoara beneficiază de chirii mai accesibile, în timp ce în București și Cluj-Napoca costurile pentru închirierea unei locuințe sunt mai ridicate.
„Chiriile continuă să crească, inclusiv în lunile de vară când, sezonalitatea specifică acestui segment ar trebui să implice pretenții mai scăzute. Inflația și modificările fiscale pun însă presiune pe prețuri, iar în septembrie ne așteptăm la creșteri semnficative. Dacă în Timișoara, diferențele de preț se situează între 8% si 10%, în Constanța acestea depășesc 20% pe toate segmentele”, spune Daniel Crainic, director marketing Imobiliare.ro.

În București, așteptările proprietarilor pentru chirii sunt următoarele: 301 de euro pe lună pentru o garsonieră, 480 de euro pe lună pentru un apartament cu două camere și 650 de euro pe lună pentru o locuință cu trei camere. Potrivit datelor de la Imobiliare.ro, categoria de apartamente cu două camere a înregistrat cea mai semnificativă evoluție anuală a prețurilor, cu o creștere de 11,7%.

În Brașov, chiriile medii sunt de aproximativ 290 de euro pe lună pentru o garsonieră, 420 de euro pe lună pentru un apartament cu două camere și 560 de euro pe lună pentru o locuință cu trei camere. Prețurile apartamentelor cu trei camere din acest centru regional au înregistrat o evoluție semnificativă de 16,1%.

În Cluj-Napoca, prețurile solicitate pentru închiriere sunt de aproximativ 310 de euro pe lună pentru o garsonieră, 480 de euro pe lună pentru un apartament cu două camere și 600 de euro pe lună pentru un apartament cu trei camere. Categoria de apartamente cu trei camere a avut cea mai semnificativă evoluție anuală a prețurilor, înregistrând o creștere de 15,1%.

În Constanța, chiriile se situează în medie la 270 de euro pe lună pentru o garsonieră, 400 de euro pe lună pentru un apartament cu două camere și 550 de euro pe lună pentru o locuință cu trei camere. Prețurile apartamentelor cu două camere din Constanța au înregistrat o evoluție semnificativă, cu o creștere anuală de 21,9%.

În Iași, proprietarii solicită, în medie, 280 de euro pe lună pentru o garsonieră, 380 de euro pe lună pentru un apartament cu două camere și 450 euro pe lună pentru un apartament cu trei camere. Prețurile apartamentelor cu trei camere din Iași au avut o evoluție semnificativă, cu o creștere anuală de 15,3%.

În Timișoara, bugetul mediu necesar pentru închirierea unui apartament este de 220 de euro pe lună pentru o garsonieră, 350 de euro pe lună pentru un apartament cu două camere și 400 de euro pe lună pentru un apartament cu trei camere. Categoria de apartamente cu trei camere a consemnat cea mai semnificativă evoluție anuală a prețurilor, cu o creștere de 9,3%.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1128 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006276 (s)