News Flash:

Testele de saliva ar putea fi scoase din scoli. Analiza autoritatilor nationale

2 Februarie 2022
368 Vizualizari | 0 Comentarii
testare covid

Autoritatile nationale vor analiza cat de eficiente sunt testarile in scoli si vor decide daca testele de saliva vor mai fi sau nu utilizate. Anuntul a fost facut de Raed Arafat.
 
 
Secretarul de Stat Raed Arafat a declarat luni ca specialistii in epidemiologie, alaturi de cei de la ministerele Educatiei si Sanatatii urmeaza sa analizeze impactul utilizarii testelor de saliva in scoli si daca testarea aduce un beneficiu real. Daca nu, se ia in calcul oprirea acesteia.

„La acest moment au fost distribuite cel putin pentru inca doua saptamani (teste de saliva -n.r.). Va fi, probabil, analizat impactul lor, daca sunt de continuat sau nu, asta urmeaza sa se spuna, daca vom continua sau nu. Normal ca se discuta si cu Ministerul Educatiei si cu Ministerul Sanatatii si cu expertii in epidemiologie si se va decide. Daca au, intr-adevar, sa zicem, o valoare adaugata sau nu. Daca consideram ca sunt fara valoare adaugata, este posibil sa ajungem sa decidem sa le oprim, deci o sa vedem acest lucru. (…) Deci, urmeaza sa vedem care va fi decizia si cum va fi abordata situatia aceasta, mai ales de catre specialistii in domeniu, pe partea de epidemiologie”, a declarat Raed Arafat, luni, 31 ianuarie, intr-o conferinta de presa.

La testarile de saptamana trecuta din Timis, realizate in 24 si 25 ianuarie, au fost sase teste pozitive confirmate RT-PCR, iar pentru sapte se astepta confirmarea/infirmarea. Intre 25-26 ianuarie au fost distribuite spre unitatile de invatamant 354.000 de teste de saliva.

In Timis sunt peste 8.000 de elevi vaccinati anti-Covid, iar procentul de vaccinare a personalului in unitatile de invatamant este de 72,86%.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1292 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007150 (s)