News Flash:

In Romania a fost lansat „telefonul copilului” - 119. Pot fi semnalate cazuri de abuz, exploatare, vulnerabilitate

6 Ianuarie 2022
439 Vizualizari | 0 Comentarii
copii abuzati

Miercuri a fost lansat in Romania „telefonul copilului” - 119. Aici vor putea suna copiii care se afla intr-o situatie dificila, dar si alte persoane care vor sa semnaleze astfel de probleme.
Anuntul lansarii acestui serviciu care vrea sa vina in sprijinul copiilor aflati in situatii vulnerabile a fost facut miercuri, la finalul sedintei de guvern, de catre Gabriela Firea, actualul ministru al Familiei.

„Mi se pare absolut normal ca si noi, in Romania, sa aplicam metodele care dau succes in Uniunea Europeana si numai, in intreaga lume, prin care copiii insisi sa poata anunta situatia in care se afla, dar si o alta persoana, inclusiv un cadru didactic”, a spus Gabriela Firea, citata de HotNews.ro.

Cum functioneaza telefonul copilului – 119
Telefonul copilului functioneaza zilnic, 24 de ore din 24. Apelul este gratuit din orice retea fixa sau mobila.

La 119 pot suna copiii care se simt abuzati, descurajati, exploatati, care sunt supusi violentei de orice tip – fizica sau psihica. Tot aici pot suna si persoanele care au cunostinta despre astfel de situatii (vecini, apropiati, colegi de clasa etc.).

Serviciul de Telecomunicatii Speciale (STS), cel care a operationalizat numarul unic national 119, precizeaza ca numarul de telefon va fi operat de catre consilierii directiilor de asistenta sociala si protectia copilului.

In cazul situatiilor anuntate prin 119, dar pentru care este necesara interventia imediata a Politiei sau Ambulantei, operatorii directiilor de asistenta sociala si protectia copilului vor alerta Serviciul de Urgenta 112.

Consilierul de stat Madalina Turza a precizat ca anual, in Romania, mii de copii sunt victime ale violentelor. Potrivit acesteia, in 2020 au existat peste 8.200 de copii abuzati in familie sau comunitate, iar in primele sapte luni ale anului 2021 au fost inregistrate peste 5.000 de astfel de cazuri.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1119 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004390 (s)