News Flash:

Intalnire de urgenta la Guvern. Autoritatile se pregatesc de valul 5 al pandemiei

3 Ianuarie 2022
476 Vizualizari | 0 Comentarii
Guvern

Guvernul se pregateste sa gestioneze cat mai bine valul 5 al pandemiei de coronavirus, iar pentru aceasta a avut loc o sedinta la Palatul Victoria. Furnizarea de masti gratuite elevilor si administrarea testelor in scoli sunt doar cateva dintre masurile analizate.
 
 
Premierul Nicolae Ciuca a convocat, luni, o sedinta, la sediul Guvernului, unde au fost analizate masurile de prevenire si combatere a efectelor pandemie de COVID-19. La intalnire au fost invitati sa participe ministri si reprezentanti ai ministerelor Sanatatii, Finantelor, Justitiei, Educatiei, Muncii si Solidaritatii Sociale, precum si seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta.

In cadrul sedintei a fost prezentata evolutia pandemiei in Romania si la nivelul Uniunii Europene. Au fost prezentate serie de masuri menite sa protejeze sanatatea romanilor si sa permita in continuare functionarea scolilor si a sectoarelor economice.

„Continuarea vaccinarii a fost subliniata ca fiind cea mai sigura solutie de protejare a vietii si sanatatii romanilor fata de formele grave de imbolnavire generate de SARS-CoV-2. Pe de alta parte, una dintre cele mai eficiente masuri de preventie, care ar putea fi generalizata la nivelul intregii tari, ramane portul corect al mastii chirurgicale sau al altor tipuri de masti care sa respecte standardele FFP2.generalizata la nivelul intregii tari, ramane portul corect al mastii chirurgicale sau al altor tipuri de masti care sa respecte standardele FFP2. In privinta situatiei din scoli, pentru protejarea sanatatii copiilor si a personalului didactic, s-a analizat eficienta programelor de testare a elevilor si posibilitatea ca in pachetul de masuri sa fie inclusa si oferirea de masti gratuite elevilor care au nevoie, alaturi de capacitatea de a se administra testele in scoala.Pentru continuarea in bune conditii atat a functionarii serviciilor publice, cat si a activitatilor economice care sa mentina locurile de munca, au fost prezentate ca solutii alternanta program de lucru, respectiv somaj tehnic. In acest sens, Ministerul Muncii si Ministerul Finantelor se vor asigura ca sunt pregatite resursele financiare necesare”, se arata in comunicatul Executivului, citat de hotnews.ro.

In 21 decembrie, premierul Nicolae Ciuca a declarant ca valul 5 al pandemiei va ajunge in Romania in cel mult trei saptamani. Declaratia a fost facuta dupa o intalnire cu presedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen. Doua zile mai tarziu, acelasi anunt a fost facut si de ministrul de Interne Lucian Bode, in cadrul unei intalniri .

Guvernul a mai transmis ca incerca sa mentina un nivel de informare cat mai ridicat si ca va derula activitati de comunicare si informare, dar va face si demersuri pentru combaterea dezinformarii.


 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1351 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005627 (s)