News Flash:

Atentie, soferi! Codul Rutier se va modifica de la 1 ianuarie 2022. Ce se intampla cu cei care vor sa obtina permisul de conducere

31 Decembrie 2021
554 Vizualizari | 0 Comentarii
scoala de soferi

Brigada Rutiera pregateste modificari majore ale Codului Rutier incepand cu 1 ianuarie 2022. Vor fi introduse noi amenzi, insa nici permisul de conducere nu va mai putea fi obtinut de oricine. Potrivit noilor modificari, persoanele care nu au absolvit cel putin 10 clase nu vor putea sa se inscrie la scoala de soferi.


Noul an aduce modificari semnificative in ceea ce priveste Codul Rutier. Romanii care isi doresc sa obtina permisul de conducere vor fi conditionati de educatia pe care o au. Scolile de soferi vor primi doar dosarele persoanelor care au absolvit cel putin 10 clase. Aceasta modificare a aparut in urma mai multor incidente petrecute in trafic, cand soferii nu stiau sa citeasca sau sa semneze procesul verbal inmanat de politist.
Avand in vedere aceste evenimente, Brigada Rutiera a decis sa modifice Codul Rutier si sa nu mai permita persoanelor care nu au absolvit 10 clase sa obtina permisul de conducere.


Modificarile care vor intra in vigoare din ianuarie 2022 nu fac referire doar la studiile persoanelor care vor sa obtina permisul de conducere. Printre noile reglementari se numara si controale medicale mai dese pentru posesorii de permis auto care sufera de boli de inima sau diabet. Aceste afectiuni pot pune in pericol capacitatea de a reactiona atunci cand se afla in trafic., informeaza evz.ro.

Pe langa toate aceste masuri, noul an vine si cu o veste buna pentru soferii romani. Guvernul a stabilit plafonarea punctului de amenda. Conform OUG 130/2021, intre 1 ianuarie 2022 si 31 ianuarie 2023, punctul de amenda va ramane la valoare de 145 de lei. Aceasta masura a inceput in anul 2018 si este nu este exclus ca ea sa se mentina si in 2023. In acest sens, o confirmare va veni pana la finalul anului viitor.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1219 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004104 (s)